Dostupni turistički bonovi od 200 KM

Putem domaćih platformi eKupon, OdmoriuBiH i Citydeal flyfly travel od danas će biti dostupni turistički paketi po cijeni umanjenoj za vrijednost bonova od 200 KM, koje je osigurala Vlada FBiH.

Voditeljica prodaje u eKuponu Arijana Čengić Subašić za Fenu je objasnila da će danas biti dostupna lista turističkih paketa koji su uključeni u program turističkih bonova, koji je realizirala Vlada FBiH.

Paketi će se moći kupiti na tri platforme, a jedna od njih je eKupon. Uz online, kupnja se može izvršiti i na našim prodajnim mjestima u Sarajevu, u tržnim centrima BBI i Robot, rekla je Čengić Subašić.

Naglašava kako su uvjeti kupnje da osoba ima najmanje 18 godina i da ima prebivalište u Federaciji BiH ili registrirano prebivalište u Distriktu Brčko BiH, ali i entitetsko državljanstvo Federacije BiH te da nije ranije kupila ovaj paket u okviru ovog programa na jednoj od triju odabranih platformi.

Nedim Lipa je uime platforme OdmoriuBiH istaknuo kako je ukupan broj raspoloživih bonova 10.000, a svaka od triju odabranih elektroničkih platformi preko kojih se realizira ovaj program na raspolaganje je dobila 1/3 od ukupnog broja.

Minimalna cijena pojedinačnog turističkog paketa u okviru ovog programa iznosi 250 KM te kupac prilikom kupnje mora minimalno doplatiti 50 KM ili više, u slučaju da je cijena paketa viša. Primjerice, ako je cijena paketa 430 KM, kupcu će biti odobren popust od 200 KM na ime turističkog vaučera, a mora doplatiti 230 KM kako bi završio kupnju, objasnio je Lipa.

(www.jabuka.tv)

2 komentara

  • U teoriji ok potez, u praksi, probrani davatelji usluga, kod kojih se može može iskoristiti kupon samo podigli cijene usluga za 200km. Korisnicima cijena ostane ista, njima extra profit.

  • Tri sarajevske turističke organizacije izabrane za distribuciju, a ponusa; Bihać, Sarajevo, Tešanj, Teslić, Buna, Zenica, Fojnica, Pa desetak puta po desetak destinacija i sve iz Sarajeva. Pa koja je ovo šprdačina?

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.