Donosimo načine plaćanja i pravila parkinga u Mostaru

U posljednja dva dana širom Mostara postavljene su prve table s informacijama o načinu i cijeni plaćanja parkinga u gradu na Neretvi. Prema onome što piše na tablama, zadržavanje u zoni bit će ograničeno na četiri sata.

Jedan sat parkinga platit ćete 1 KM, dok će cijena dnevne karte (koja vrijedi 24 sata) iznositi 15 KM. Satnu kartu svo će vozači moći kupiti putem SMS-a, slanje poruke na broj 083 8802.

Naplata će se vršiti na području cijelog grada, a treba istaknuti kako cijena parkinga u prvoj zona iznosi 1,5 KM, u drugoj 1 KM, a u trećoj 0,5 KM.

Kad je u pitanju vremenska naplata parkinga, ona će se vršiti svakim radnim danom od 07:00 do 21:00 sati, a subotom od 07:00 do 15:00 sati.

Djelatnici MO Parkinga proteklih su par tjedana postavili termo role za račune, te baždarili već postavljene parking satove po Mostaru.

Kako smo već pisali, poduzeće “MO Parking” službeno će početi s radom u tjednu od 5. do 10. kolovoza, kada će krenuti naplata za parkiranje na javnim mjestima, što je tada potvrdio i gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić.

Po njegovim riječima, ‘MO Parking’ će prvih šest mjeseci raditi na javnoj površini na ulicama grada Mostara, a nakon toga će se na temelju rasprave i analize u narednom razdoblju, odrediti kada će doći do naplate između zgrada.

parking_mostar_1

Strategijom je predviđena naplata 5500 parkirališnih mjesta u Mostaru, ali za sada će se naplaćivati samo ona mjesta za koja je odobrenje izdao Odjel za urbanizam Gradske uprave Mostara.

Plaćanje parkirališta u ovoj fazi će kontrolirati 13 kontrolora. Svi oni će ovih dana potpisati ugovore s MO Parkingom, a broj kontrolora će u konačnici rasti s povećanjem broja parkirališta.

Osim lošeg stanja cesta, osobito na ulazu u grad te nedovoljne sigurnosti pješaka u prometu, neki od građana Mostaru s kojima smo razgovarali požalili su se i na stalni problem nepropisnog parkiranja – i to na nekoliko lokacija u gradu.

Ostaje nam da vidimo hoće li parking riješiti te probleme.

(Bljesak.info)3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.