Donesena odluka: Gasi se BHRT!

Upravni odbor BHRT-a u ponedjeljak je donio odluku da od 30. lipnja privremeno prekine produkciju i emitiranje programa.

Prema priopćenju iz Upravnoga odbora javnoga televizijskog emitera, odluka je izravna posljedica duga entitetskih emitera od 25 milijuna KM: Radiotelevizije Federacije BiH 16,5 milijuna i Radiotelevizije Republike Srpske 8,8 milijuna KM.

“Institucije države nisu riješile dugotrajan problem RTV pristojbe i financiranja javnoga servisa. Današnja odluka je time iznuđena i samo najavljuje realne okolnosti koje će nastati nakon 30. lipnja, kada istječe dosadašnji model naplate RTV pristojbe”, navodi se u priopćenju.

Ova odluka, kako ističu, imat će posljedice na funkcioniranje cjelokupnoga sustava javnoga emitiranja.

Upravni odbor naložio je poslovodstvu BHRT-a da najtješnje surađuje s poslovodstvima entitetskih emitera na pronalaženju rješenja koja će otkloniti razloge zbog kojih je donesena današnja odluka.

Zbog krizne situacije u kojoj se BHRT nalazi, Upravni odbor bit će u stalnom zasjedanju.

Na kraju današnje sjednice izvršena je i redovna rotacija na poziciji predsjedavajućeg. Od iduće sjednice, Upravnim odborom BHRT-a predsjedavat će Sanja Latinović iz Banja Luke.

(www.jabuka.tv)5 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.