Donacija zaštitne opreme i testova na COVID-19 zdravstvenim radnicima u Mostaru, Sarajevu i Bijeljini – Jabuka.tv

Donacija zaštitne opreme i testova na COVID-19 zdravstvenim radnicima u Mostaru, Sarajevu i Bijeljini

U sklopu regionalnog SoS projekta, koji financira Globalni Fond za borbu protiv AIDS-a, tuberkuloze i malarije (TGF), Udruženje Partnerstvo za zdravlje u suradnji s partnerskim organizacijama i institucijama doniralo je testove za testiranje na COVID-19 i zaštitnu opremu za zdravstvene radnike u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, JZU Bolnici “Sveti vračevi” u Bijeljini i Sveučilišna klinička bolnica Mostar.

Donacija obuhvaća testove na COVID-19, pandemijske komplete (zaštitno odijelo, maska, rukavice), dezinficijense te beskontaktne termometre.

Ova donacija je sastavni dio projekta podrške zdravstvenom sustavu u Bosni i Hercegovini u odgovoru na pandemiju COVID-19. Projekt je razvilo Partnerstvo za zdravlje/Partnerships in Health, uz podršku relevantnih ministarstava zdravstva (Federalno ministarstvo zdravstva, Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske) i odjela za zdravstvo Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine.

Projekt nam omogućava donaciju testova i zaštitne opreme zdravstvenim ustanovama u tri grada u Bosni i Hercegovini, koji su potpisnici “Pariške deklaracije” i s kojima smo surađivali u pripremi projekta, a kojima se ovom prilikom zahvaljujemo na nesebičnoj i vrijednoj podršci, navode iz Partnerstva za zdravlje.

Primopredaja u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar će se obaviti u ponedjeljak, 25. 1. 2021. u 13:00 sati u prostorijama Bolničke ljekarne (ulaz ispod Glavnog medicinskog objekta, pored ulaza u centralni laboratorij). U ime darovatelja donaciju će predati Damir Laličić, a u ime SKB Mostar će donaciju primiti doc. dr. sc. Kristina Galić, pomoćnica ravnatelja za medicinska pitanja i doc. dr. sc. Svjetlana Grgić, voditeljica COVID-19 bolnice SKB Mostar u nazočnosti infektologa mr. sc. Siniše Skočibušića koji je inicirao i pomogao realizaciju donacije i Vesne Fideršek, voditeljice Bolničke ljekarne.

Pored navedenih aktivnosti Udruženje Partnerstvo za zdravlje je pokrenulo izgradnju web platforme za zdravstvene profesionalce angažirane u borbi protiv COVID-19. Na ovoj platofrmi moći će se dobiti stručni savjeti od kompetentnih epidemiologa, infektologa i stručnjaka za organizaciju zdravstvenog sustava. Početak rada platforme planiran je u veljači 2021. godine.

Udruženje Partnerstvo za zdravlje takođe održava web stranicu www.hivtestiranjebih.com kao doprinos prevenciji širenja HIV-a u Bosni i Hercegovini. Na web stranici mogu se dobiti informacije o centrima za besplatno, dobrovoljno i povjerljivo savjetovanje i testiranje u Bosni i Hercegovini, informacije o procesu testiranja, savjetovanju prije i nakon testiranja, kao i osnovne činjenice o HIV-u i AIDS-u.

Udruženje Partnerstvo za Zdravlje

Partnerstvo za zdravlje je nevladina organizacija sa sjedištem u Sarajevu, posvećena razvoju znanja i vještina o zdravlju kroz edukaciju i treninge profesionalaca, kao i pomoći institucijama da izgrade svoje kapacitete i postignu održivi napredak u kvaliteti pružanja esencijalnih zdravstvenih usluga.

Partnerstvo za zdravlje već dugi niz godina radi na programima podrške zdravstvenom sustavu u Bosni i Hercegovini, te je cijenjen partner relevantnih ministarstava zdravstva i zdravstvenih ustanova širom zemlje, koji su nam također dali podršku u pripremi i razvoju projekta.

Naši projekti poboljšavaju život ugroženim populacijama. Partnerstvo za zdravlje teži ka društvu u kojem će svi ljudi imati neometan i kvalitetan pristup zdravstvenim uslugama, bez obzira na rasu, etničku pripadnost, vjeroispovjest, spol, seksualnu orijentaciju ili političko opredjeljenje, priopćeno je.

Više informacija o našem Udruženju možete naći na web stranici.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.