Don Damir Stojić u Ljubuškom će održati predavanje o zanimljivoj temi

Predavanje don Damira Stojića na temu “Karizmatik ili fanatik?” u okviru duhovnog susreta bit će održano u srijedu, 13. prosinca u 19 sati u Domu sv. Ante na Humcu u Ljubuškom.

Ovo je samo jedno u nizu predavanja i duhovnih obnova pod nazivom “Dođi doma” koja se organiziraju u Domu sv. Ante na Humcu.

O navedenoj temi don Damir Stojić ovako je govorio prije sedam godina:

Često me pitaju jesam li karizmatik, jesam li tradicionalista… Imam prijatelje i članove obitelji tradicionaliste koji bi život svoj dali za Crkvu i koji vjerno žive i svjedoče. Bogu hvala, neka ih. Iznimno poštujem tradicionalnu misu; pa to je misa sv. Ivana Bosca i Bl. Alojzija Stepinca.

Sa druge strane, ja sam se obratio preko svećenika-salezijanaca karizmatika koji mi je preko karizme spoznaje toliko pomogao. Duhovnik sam karizmatske molitvene zajednice “Božja pobjeda”. Toliko divnih plodova. Ne dam da se govori protiv karizmatske obnove ali niti protiv tradicionalista. Jedan duh, jedna Crkva! Zato, kad me pitaju gdje se svrstavam, kažem im: ja sam Tradizmatik, napisao je tada.

Nedavno su predavanja održali mostarsko-duvanjski biskup i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski, mons. Petar Palić, don Ivan Terze, Marija Husar Rimac i drugi.

Inače, don Damir je nedavno imenovan vojnim kapelanom na Hrvatskom vojnom učilištu “Dr. Franjo Tuđman”.

Don Damir Stojić u jednoj minuti objasnio zašto ljudi ogovaraju

(www.jabuka.tv | Foto: Robert Anić / Pixsell)

2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.