Domovinski pokret: Još uvijek nismo ništa dogovorili s HDZ-om

Zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta Mario Radić rekao je da s HDZ-om još uvijek nisu ništa dogovorili i da ovih dana nastavljaju sastanke na temu formiranja parlamentarne većine, a predstojnik ureda predsjednika HDZ-a Marko Milić kaže da je ozračje konstruktivno.

Imali smo sastanak pregovaračkih timova na temu formiranja parlamentarne većine, sastanci će se nastaviti ovih dana. Približavamo neke stavove, da li su se približili ili nisu, o tom-potom, izjavio je Radić novinarima nakon sastanka dvaju pregovaračkih timova, DP-a i HDZ-a, u Banskim dvorima.

Također je rekao da nije dogovoreno ništa ni u vezi sa SDSS-om.

Nismo još uvijek ništa dogovorili nego nastavljamo sastanke, odgovorio je Radić na pitanje novinara je li šta riješeno u vezi s ”točkom prijepora” SDSS-om, javlja Hina.

Na pitanje u čemu su najviše približili stajališta, Radić je odgovorio da su približili stavove u smislu da se vidi koje su teme koje jedni s drugima trebaju iskomunicirati. I to je to, kratko je rekao.

Radić je kazao i da nisu došli do razgovora o tome postoji li trenutno većina od 76 zastupnika. Nismo još došli do toga, odgovorio je.

Upitan je li mu predsjednik HDZ-a Andrej Plenković što rekao oko SDSS-a, odgovorio je da o temama pregovora neće pričati jer teme pregovora nisu one koje javnosti treba komunicirati.

Predstojnik ureda predsjednika HDZ-a Marko Milić rekao je Hini da je novi krug razgovora s Domovinskim pokretom prošao u konstruktivnom ozračju.

Večeras je u konstruktivnom ozračju održan novi krug razgovora predstavnika Hrvatske demokratske zajednice i Domovinskog pokreta, rekao je Milić.

Predstavnici stranaka su, kaže, u procesu približavanja stajališta u pogledu formiranja stabilne parlamentarne većine i Vlade.

Razgovori se nastavljaju tijekom ovog tjedna, potvrdio je.

(www.jabuka.tv | Foto: Davor Puklavec/Pixsell)

3 komentara

  • nemože DP zahtjevati neŝto radikalno ako nema kapacitet da može sam sastaviti Vladu.

    Uz to ….zahtjevati meŝto radikalno ŝto demokratski svijet ne prihvaća a sa druge strane ne okupiti sve üravaŝke Stranke oko sebe…..ispada da je 13 Mamdata DP-u dovoljno samo da ucjenjuje HDZ.

  • Nadam se daće DP ostati do kraja dosljedan u uvjetu da ssds nemože biti u vladi , pa i pod cjenu novih izbora. Mislim daće onda dobiti još više mandata jer će oni koji su birali most većim djelom glasati za DP a i poneki hdz član. Ako pregaze obećano nikad više neidem na izbore jer nema potrebe.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.