Domagoj Duvnjak u idealnoj momčadi 2020. godine – Jabuka.tv

Domagoj Duvnjak u idealnoj momčadi 2020. godine

Ugledni portal Handball Planet objavio je u petak rezultate izbora za najbolju momčad i najboljeg rukometaša godine. Najbolji rukometaš svijeta je Norvežanin Sander Sagosen, a Domagoj Duvnjak je u najboljoj sedmorki 2020. godine.

Duvnjakov suigrač iz Kiela Sagosen je na poziciji lijevog vanjskog i u najboljoj sedmorki, a uz Duvnjaka, koji je najbolji srednji vanjski igrač, u idealnoj vanjskoj liniji je još i Španjolac Alex Dušebajev.

Najbolje lijevo krilo je Norvežanin Magnus Joendal (Flensburg-Handewitt), najbolje desno krilo je Slovenac Blaž Janc (Barcelona), najbolji pivot je Nijemac Hendrik Pekeler (Kiel), najbolji golman Danac Niklas Landin (Kiel), a najbolji obrambeni rukometaš Slovenac Blaž Blagotinšek (Veszprem).

U idealnoj sedmorski (plus najbolji obrambeni igrač) su čak četiri igrača Kiela. Dodajmo i da su među četvoricom najboljih na svojim pozicijama još dva hrvatska rukometaša, Manuel Štrlek je bio u užem izboru za najbolje lijevo krilo, a Luka Cindrić za najboljeg srednjeg vanjskog, prenosi HRT.

Najbolje je birala komisija sastavljena od rukometnih stručnjaka iz 10 zemalja, a udio u izboru imali su i čitatelji Handball Planeta, koji su dali više od 100.000 glasova.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.