Dom zdravlja Mostar uputio apel javnosti

Dom zdravlja Mostar uputio je apel javnosti koji prenosimo u cijelosti.

Ponovni apel Doma zdravlja Mostar da febrilni pacijenti, kao i pacijenti sa simptomima gripe kao što su kašalj, kihanje i otežano disanje ne dolaze u prostorije Doma zdravlja Mostar.

U HNŽ još uvijek nemamo ni jednog oboljelog pacijenta od korona virusa te kako bismo to i spriječili – moramo se odgovorno ponašati, a to odgovorno ponašanje znači da se pravovremeno informiramo o svemu i postupamo u skladu s onim što nam stručnjaci kažu.

Dakle, kako bi se spriječilo i suzbilo bilo kakvo širenje bolesti, pacijenti koji imaju navedene simptome su dužni nazvati telefonom svojeg obiteljskog liječnika ili dežurnu Službu koji će ih uputiti u postupak pregleda kako bi se razina sigurnosti maksimalno podigla, kako za pacijente, tako i za zdravstvene djelatnike.

Još jednom, apeliramo na sve korisnike usluga Doma zdravlja Mostar, koji imaju povišenu tjelesnu temperaturu i druge simptome gripe da ne dolaze samoinicijativno u ambulantu kao ni u Službu za hitnu medicinsku pomoć.Putem telefonskog poziva će dobiti sve upute i adekvatnu skrb na visoko odgovarajućoj razini pružanja zdravstvenih usluga. Molimo sve građane da uvaže ovu proceduru za dobrobit cijele društvene zajednice, navodi se u priopćenju.

(www.jabuka.tv)


8 komentara

  • Ovo znači da ne budete glupi. Ako mislite da ste dobili virus, nazovi i slušaj šta ti kažu. Nećeš umrit u tih pola sata-sat dok se ne sredi sve da te prime. Izoliraj se i čekaj upute. Prestanite paničarit i pričat gluposti. Ne možeš samo tako ušetat među već bolesne ljude. Tebi neće ništa pomoći, a bome neće ni liječnicima olakšat posao.

  • Ma dom zdr.to su sluzbe koje apsolutno nemaju nikakav znacaj svakako sve salju u bolnicu ,imaju dobre plate a ne rade nista. Ppa dragi narode i bez corone ovako rade

  • Da neznam ,spasavaju ih u bolnici a ocito mislis da ne vidi se kako i sta radite zato molim te bolje da se ne javljate ,spasavate tako da sve prosljedite za bolnicu svaka cast hitnoj sluzbi al ovi koji su po uredima nikakve vi veze nemate i preplaceni ste .

  • Da vi kao primarna zdravstvena zastita funkcionirate bolnice bi bile rasterecene al ne vi sve imate na papiru i nista drugo,a tko ikada bio u domu zdr i bolnici dobro zna da su velike razlike u poslu i nemozete se usporediti s bolnicom

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.