Đoković vjerojatno neće nastupiti na Australian Openu

Od trenutka kada je potvrđeno da samo cijepljeni tenisači i tenisačice mogu igrati Australian Open, krenule su špekulacije o tome hoće li Novak Đoković igrati prvi Grand Slam turnir naredne godine.

Pričalo se i pisalo o tome da je Novak cijepljen, da će se cijepiti, da će vrlo vjerojatno igrati u Melbourneu, iako se on sam nije oglašavao.

Nije niti potvrdio niti otkazao nastup

Direktor prvog Grand Slam turnira sezone Craig Tiley u subotu je još jednom ponovio da će u Melbourneu moći igrati samo cijepljeni tenisači, dodavši kako Đoković još uvijek ni s kime nije podijelio svoj status jer vjeruje da je to privatna stvar i da bi ljudi trebali imati pravo izbora.

Trenutno je 85 posto tenisača i tenisačica cijepljeno. Do siječnja očekujemo da će ih biti od 90 do 95 posto, jer ako nisi cijepljen, nećeš moći igrati, rekao je Craig Tiley, direktor Australian Opena.

Međutim, ako već nije potvrdio svoj nastup ili isti otkazao, Novak, javio se njegov otac Srđan, koji često zna skrenuti pažnju na sebe.

U nedjelju ujutro Novakov otac Srđan Đoković gostovao je u programu TV Prva i dotaknuo se ove teme, jasno poručivši da njegov sin pod ovim uvjetima vjerojatno neće igrati na Australian Openu.

Što se tiče cjepiva, pravo je svakoga od nas hoće li se cijepiti ili ne. Nitko nam nema pravo ulaziti u intimu, to je i ustavom zajamčeno. Svatko ima pravo odlučivati o svom zdravlju. Je li Novak cijepljen, to je njegovo ekskluzivno pravo. Hoće li to objaviti, mislim da neće. Ni ja ne znam tu odluku, a i da je znam, ne bih je podijelio s vama.

On ima pravo odlučiti kako želi. Bilo je neugodno zbog priopćenja tih vlastodržaca u australskim regijama koji su si dali za pravo da prozivaju deveterostrukog pobjednika Australian Opena. Hoće li se on tamo pojaviti, ovisi o tome kako će se oni postaviti. On bi to želio svim srcem jer je sportaš, a i mi bismo to voljeli. Pod ovim ucjenama i uvjetima, vjerojatno neće. Ja to ne bih uradio. A on je moj sin, pa vi zaključite sami, kaže Srđan.

Osvrnuo se tata Đoković i na Tileyjevu izjavu da će u Melbourneu igrati samo one tenisačice i tenisači koji su cijepljeni priznatim cjepivima.

Koje je to priznato cjepivo, gospodine Craig? Rusko nije? Po našim kriterijima su priznata samo kineska i ruska. Priznajte i njih i vaša cjepiva. Mislim da nije u redu da ruska i kineska ne priznajete.

O eventualnoj mogućnosti da necijepljeni igrači provedu 14 dana u karanteni po dolasku u Australiju, pa da nakon toga mogu igrati, Srđan Đoković je rekao:

Može karantena, ali da 14 dana bude u hotelskoj sobi i da ne izađe ni u predvorje hotela. Pa super su to smislili, neka igraju oni onda na turniru, naglasio je još jednom Srđan Đoković.

(www.jabuka.tv)1 komentar

  • Svaka ti čast Novak Đokoviću.
    Ne daj svoj ponos ni pod cijenu Australien opena. Ako treba zaključi karijeru samo nemoj sotoni u kandže. Ti si ponos Srba i Hrvata.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.