Dogovoren izvoz streljiva iz BiH u Pakistan u vrijednosti tri milijuna dolara

Bosanskohercegovačka kompanija namjenske industrije “Igman” Konjic će izvesti u Pakistan nove količine streljiva u vrijednosti tri milijuna dolara.

Kako je za Fenu potvrdio veleposlanik Bosne i Hercegovine u Islamskoj Republici Pakistan Nedim Makarević, riječ je o svojevrsnom nastavku suradnje, jer se streljivo iz “Igmana” još od 2014. godine izvozi u Pakistan.

Ovaj put ugovor je potpisan za nove, veće količine snajperskih metaka 12.7, za čiju je isporuku “Igman” na natječaju nadmašio britanski “Prime Tec produkt”. Roba treba biti isporučena do kraja godine putem posredničkih tvrtki. – Mi izvozimo ovaj proizvod u kontinuitetu od 2014. i nastavit ćemo s time.

Nadamo se da će naši napori uroditi plodom i da će pakistansko tržište namjenske industrije biti otvoreno i za druge proizvode tvrtke “Igman” Konjic, ali i proizvode drugih naših tvrtki, kao što su “Pretis”, “Binas” i “Pobjeda” – ističe Makarević.

Dodaje da postoji nekoliko tvrtki u privatnom sektoru u BiH koje proizvode zanimljive proizvode, poput specijalnih upaljača koji su opet zanimljivi za pakistansko tržište te se nada da će i te tvrtke vrlo brzo realizirati poslove i izvoz robe u Pakistan.

(Fena)

2 komentara

 • Igman Konjic bosanskohercegovačka kompanija
  naivni ste
  napravili su haubicu
  napravili su automatsku pušku
  napravili su rpg
  ONI se naoružavaju
  tko su to oni
  siguran sam da to nismo mi
  naši političari samo šute

 • …ebe se nasi politicara za to…nit im je stalo donas a ni do hercegovine a kamal bosne…kad dodje gusto imaju oni svoja sklonista sirom lijepe nase

Komentiraj: