Dogodine iz Mostara avionom za Zagreb?

”Načelno je dogovorena mogućnost da se povezanost između Mostara, hercegovačkog središta, i Zagreba uspostavi u ljetnom redu letenja već od 1. travnja 2018.”, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Grada Mostara nakon što je Gradonačelnik Ljubo Bešlić razgovarao je u Zagrebu s Olegom Butkovićem, ministrom mora, prometa i infrastrukture u Vladi Republike Hrvatske.

Bešlić je naglasio tom prigodom kako su gradske vlasti Mostara i Zračna luka Mostar zainteresirane za uspostavu zračne veze između Mostara i Zagreba, a predložio je da to bude bar dva puta tjedno.

Istaknuto je, između ostalog, tijekom razgovora na radnom sastanku u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture kako preostalo vrijeme treba dodatno iskoristiti i da Zračna luka Mostar otkloni određene nedostatke, kako bi se ovaj projekt mogao realizirati u interesu svih strana, prenosi Bljesak.info.

”U cilju realizacije ovog projekta, za otprilike mjesec dana, trebao bi se održati novi radni sastanak”, navedeno je.

(www.jabuka.tv)


9 komentara

 • To nikome nece bit isplativo, eventualno ce putovati par političara i to je to. Karta sigurno nece bit puno jeftinija od cijene goriva + cestarine do Zagreba, a za vrijeme koje izgubi čovjek iz Širokog da dođe u Mostar, ukrca se sa svim procedurama koje uz to idu, da doleti do Zagreba, pokupi prtljagu, sa aerodroma dođe do grada stigne se do Zagreba autom.

  • Kako znas kad jos ne znas cijenu? Recimo iz ŠB 30min do dolje, 30min do polaza, 30min leta, 10min da izađeš iz dr. Franj Tuđman, i 30min do centra Zg. Sve zajedno 2:10min, a autom brze vožnje i bez gužvi je 4:30min. Dakle 2h si prije MINIMALNO. Kad i ako se brza cesta napravi, Zagvozd-ŠB, e to je već bar još 30min uštede ako ideš sa autom.

 • Isplativo će biti ako cijena karte bude u jednom smjeru max 150km.
  Cijena cestarine je cca 50km, i još goriva cca 50km, jedno 5 sati vožnje i još umor posle vožnje.
  A tko ide starom cestom ako mu vrijeme nije bitno, njemu je najisplativije.
  Vrijeme polaska avionom i dolaska je cca 2 sata (uračunat check-in sat prije i ulazak i izlazak iz zračnih luka). Vjerujem da let traje 20min.

 • E gradonacelnice da nisi uzeo sto hiljada eura prosle godine za letove iz Italije koji su trebali sletit na Mostarski aerodrom a za te pare si ih preusmjerio za Dubrovik a ljudi posli u Hercegovinu pa im blize iz Dubrovnika I ti gradonacelnik Mostara ubi se necekaj sporu starost.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.