Dodikov sin najavio da će tužiti američkog veleposlanika u BiH

Igor Dodik, sin člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, najavio je da će tužiti američkog veleposlanika u Bosni i Hercegovini, Erica Nelsona.

Nelson, koji uskoro odlazi iz BiH, kazao je da je Dodik upleten u korupciju jer je “usmjeravao javne tendere ka svojoj djeci, odnosno ka ATV-u”.

Na tu tvrdnju reagirao je Igor Dodik.

Jasno da veleposlanik SAD-a mora opravdati postupak njegove administracije. Međutim, to mu jako loše ide. Angažirat ću tim odvjetnika i pronaći način da ga tužim za lažne navode, pa će morati ponuditi bilo kakav dokaz o, kako sramno tvrdi, usmjeravanju javnog novca Dodikovoj djeci preko ATV, napisao je Igor Dodik na Twitteru.

Podsjetimo, u oproštajnom intervju za Nezavisne novine Nelson je, između ostalog, odgovorio i na pitanje o sankcijama Alternativnoj televiziji (ATV) koja je povezana a Miloradom Dodikom.

Znate koliko smo ozbiljni u vezi s važnosti slobode novinarstva. To je temelj svake demokracije. Tako da, ako ATV ima pitanja za nas, mi ćemo na njih odgovoriti. Nama kao američkim državljanima nije dozvoljeno da poslujemo s ATV-om. Međutim, važno je razumjeti da ATV nije sankcionirana kao medijska kompanija. Sankcionirana je kao koruptivni poslovni subjekt koji kontrolira Dodik i njegova obitelj za koruptivne svrhe. Dodik je usmjeravao javne tendere ka svojoj djeci, odnosno ka ATV-u. Sankcije nisu osuda novinara, nego osuda koruptivnog poslovanja, odgovorio je Nelson.

(www.jabuka.tv)3 komentara

  • Zato sto je Amerikanac 100% kreten.Mrzim Dodika,kao i ostalu dvojicu.Nemojte se zavaravati obicni narode. Mislima na sva tri naroda. Postoje ONI-MI. Izmedju nema nicega osim lazi. 30 godina je valjda dovoljno da i najgluplji shvate.A Amerikanac je najgluplje stvorenje koje sam upoznao, a vjerujte mi, radim posao gdje upoznam puno nacija.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.