Dodikov prvi predsjednički govor: Zalagat ću se da se što prije ukine visoki predstavnik

Milorad Dodik od utorka je predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine, kao srpski član Predsjedništva BiH.

Nakon što je preuzeo certifikat i položio zakletvu, Dodik se nazočnima obratio i govorom.

Posebna mi je čast da u društvu s mojim kolegama uzmem funkciju predsjedavajućeg Predsjedništva BiH. Dolazim kao predstavnik srpskog naroda, borit ću se da vratim Predsjedništvu i funkcijama dimenziju koju su imali. Nije mi namjera da bilo kome ili čemu štetu činimo. Davno smo se odmaknuli od vremena kada smo ratovali, moja politika će se zasnivati na poštivanju Ustava, onoga kako je napisano u Daytonu, rekao je Dodik.

Mnogi ovdje znaju, nastavio je on, da ja imam dosta primjedbi na rad visokog predstavnika i morat ćemo obaviti dosta novih razgovora. Zalagat ću se da se ukine visoki predstavnik, i to što prije.

Dodao je i kako neće napustiti dobre odnose s Rusijom.

Naravno, ja ne isključujem mogućnost da EU treba biti cilj, zato ću sa svojim kolegama zatražiti da se odmah da status kandidata za BiH. Učinit ću sve da naši odnosi s EU i SAD budu dobri, slažemo se s politikama američkog predsjednika. Važno je i da s Kinom imamo sveobuhvatnu saradnju, istaknuo je novi predsjedavajući Predsjedništva BiH.

Ukoliko BiH ne bude pokazala svoju novu dimenziju, ja ne vidim smisao svoje funkcije. Nisam došao da putujem, da se slikam ili bilo što slično, to sam već probao, rekao je Dodik.

Konstituirano Predsjedništvo: Dodik, Komšić i Džaferović položili zakletvu

(www.jabuka.tv)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.