Dodik: Već su majorizirali Hrvate, sada to pokušavaju napraviti i nad RS-om

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je u petak da se nitko ne može igrati Republikom Srpskom, te da činjenica da su inicijativu SDA o promjeni naziva RS-a “osudili i u bošnjačkim intelektualnim krugovima, ali i pojedini lideri stranaka, pokazuje koliko je inicijativa besmislena”.

Podržavam sve što je slovo Daytona, a to ne znači BiH kakvu je kreirao Bakir Izetbegović, njegov otac i drugi koji su pridobili Visokog predstavnika da u njihovo ime krši međunarodno pravo. Takva BiH nije prihvatljiva i nikada neće biti, rekao je Dodik, prenosi Srna.

On kaže da ne može proći tvrdnja lidera SDA Bakira Izetbegovića da Republika Srpska provodi aparthejd.

To je nešto što vrijeđa sve i govori o njegovoj mržnji prema svemu što je srpsko, što nosi srpski predznak. Ovdje se radi o spašavanju ili pozicioniranju Bakira Izetbegovića i SDA na jednoj novoj osnovi koja ne može proći i nitko se ne može igrati Republikom Srpskom, naveo je Dodik.

On je podsjetio da u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH (FBiH) od potpisivanja Daytonskog sporazuma do danas nije popunjen Klub Srba.

Izetbegović prigovara na ravnopravnost, iako u Republici Srpskoj od šest najvažnijih funkcija dvije pripadaju Bošnjacima, a neka pokaže gdje u FBiH od šest ključnih funkcija ima Srba. Oni su naučili na podaništvo međunarodnom faktoru i da sve ostvare u Srpskoj i kod Hrvata koje su majorizirali i sada to pokušavaju sa Srpskom, što ne može proći, rekao je Dodik.

On kaže da je bošnjačke političare dobro iznervirao svojim prisustvom u Sarajevu.

Kao traži se da se promijenim. Sve što traže kontra ću uraditi. Oni su naučili da iza sebe uvijek imaju OHR koji ništa posebno nije rekao u priopćenju. Kada ja progovorim, onda kažu da rušim Dayton. Izetbegović je naučio da međunarodne institucije budu na njihovoj strani, sramno je ponašanje OHR-a bilo sve vrijeme stavljajući se na njihovu stranu u provedbi koncepta koji je trebao završiti s ovim što traže, a to je ona priča o Danu Republike, Sudu i Tužiteljtvu, naveo je Dodik.

On smatra da, očigledno, Izetbegović ima razloga biti nervozan, pa i kod izbora glavnog tužitelja Bosne i Hercegovine.

Oni u Sarajevu, kad god im nešto nedostaje, upotrijebe moje ime. Izetbegović treba pokušati pomoći svom narodu, a ne da Sarajevo bude najzagađeniji grad u svijetu. Mogao bi nešto uraditi, a ja sam spreman pomoći, poručuje Dodik.

Oni misle da je uspjeh Bosne, ako Srpsku uvrijede i nešto prevare i na tom egzistiraju i zato BiH nema šansu.

On je ponovio da Republika Srpska ima jasne stavove, a to znači da Bosna i Hercegovini može se kretati ka europskim integracijama, a prema NATO-u ne može i o ovome nema diskusije.

Naučili smo da prihvaćanje diskusije znači prijevaru od njih i međunarodne zajednice. Jasno smo rekli: o NATO-u se ne razgovara i ne može biti na dnevnom redu ovo pitanje, rekao je Dodik.

(Srna)


3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.