Dodik: Uvjeren sam da će se BiH raspasti

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da su mnogi pokušali iskoristiti priču o non-paperu ”da bi usmjerili napad na Republiku Srpsku++, te dodao “da se ne može sakriti činjenica da se u europskim strukturama sve više priča o eventualnoj promjeni granica u regiji”.

Non-paper znači da je neobavezan, a svi su skočili da to komentiraju To netko čini iz različitih razloga i svi su uzeli ono što im odgovara, rekao je Dodik za ATV.

Kako je kazao, ne može nitko sakriti činjenicu da se u europskim strukturama sve više priča o tome.

Ali i europske strukture funkcioniraju na bazi neke vrste virtualne stvarnosti ili nekog virtualnog cilja po kome oni neće shvatiti stanje u BiH, rekao je Dodik, prenosi N1.

Dodik kaže da je osobno stvarno posvećen tome da Republika Srpska bude neovisna država i to ne krije, ali ne želi da zbog tog cilja budu mobilirani ljudi i da se za to bori ratom.

Nikada nisam pozvao nekoga u rat, niti pokušao nešto učiniti s tog stajališta, ali sam uvjeren da će se BiH raspasti pošto u njoj neće više nitko raditi, rekao je Dodik i dodao da nefunkcionalnost BiH dovodi do toga.

On kaže da je uvjeren da ovdje za srpski narod nema slobode dok Republika Srpska ne bude neovisna.

(www.jabuka.tv)

22 komentara

  • Točno tako. RS treba ukinit i izdjelit na kantone. Kanton istočna Hercegovina, kanton Posavina, vrbaški kanton itd. Sve protjerane treba vratit u njihova sela i gradove. Kakva srpska republika u BiH.

 • Na infuziji je BIH u zadnjih 5god.. Od 1990 odnjeli opljackaki sto se moglo opljackat… Drzi nas mmf i donacije i str.investitori… Zemlja otpada ,sljama…nepravde , mita , korupcije , obmane i lazi.. samo su se uhljebi uhljebili i uzbiguzice….

  • I duže, šta ti je. Samo još ovo: RS se teško zadužuje, visoke kamate, nema šanse da vrate, bit će to problem, onda će vjerovatno Kinezi kupit dug, pa će vladat potajice sa RS. Ako već to nije krenulo.

  • Bosna pripada Hrvatima. Ona je dokaz da su Srbi oteli smjerano dio Hrvatske (prve) već u početku radi čega su ciljano i došli. Tako da su je uništili osnivanjem srednjovjekovne Bosne. (Podmukao mudar uljez način kakvi su i večina njih). Došli su da rade probleme. Ona je i dokaz da su otimači poslje sa istoka uradili štetu. Hrvati su Hrvati i nisu slavenski narod. Dobili su zemlju u 7 st. bez krvi. Nisam pi.. ali ne mogu i nisam nikada mogao doći do riječi. Mene su ušutkivali i dalje ušutkuvaju i tjeraju u ćošu već pola života. A žele nešto. Kao i to da ne daju živjeti.. Da bi danas imali Milorade i bakire, Milanoviće po Hrvatskoj. Komunjare su samo otpaci crvene armije, partizanska djeca prerušena u hrvatska prezimena za daljnje zlobe. Među Hrvatima ima govana koje vi poštujete. Princip “more kako bilo” će nam dati i dao je u kosti. Karaktera nema da bi ste imali nešto. Njega su nabili lažima na kolac, a Krista su zaboravili. Tako da Hrvata već i nema iako mnogi Hrvati govore još da ćemo izumrijeti. Hrvat je karakter. Hrvat nije muljajtor. Čitajući jugopovijest i ne istraživajući sami imati ćete i gore. Pošteno je da se vrati prva hrvatska država (Tomislavova) teritorijalno. Što mi je osobna želja, a može jednostavno i ukidanjem granica naše pokrajine Bosne da se doda današnjoj polovici Hrvatske, a na vama je da odlučite kako do toga doći. Puška nije opcija jer i da je opcija to je naše. A Hrvat nije ni Turčin ni Srbin ni Mađar. Pa sad bujrum i pomos Bog.

 • Aj ne dipli..Tebi i takvima najmanje odgovara raspad..Jedino da ti se Stanimirovic nije natovario na vrat…pa bi sad zelio..Sto veci nered takvima sve bolje….Mozda bi takve netko nadzirao…zato vam i ne odgovara…jer vama pase nered….

 • Mileee..ne seri…ne meRe se BiH raspasti…drzava je to jarane!Bivsa Juga za nju je .ckin dim..a RS..ma kakva god bila..cete ju imaju..mozemo mi prdoklaciti..ali ona postoji..i nitko ju nece i ne moze osporiti bez rata!A tebi opet velim..NE SEERRRIIIII

 • A vjerojatno će se raspasti,kad je niko ne voli.Onda će biti trke,ovi što su ukrali ostat će na milost i nemilost narodu pokradenom.

 • Ako uzmemo u obzir činjenicu da države nastaju i nestaju, onda je ovo kljuse u pravu. Tada će zaživeti srpski svet, ali -u granicama bg pašaluka.Dosta vas je

 • A može. eto ti Foča , Kalesija i Gacko Bileća, Nevesinje… Hrvatska Banja Luka će kad tad biti hrvatska kao što je i stoljećima bila.

 • Sto je babi milo to joj se i usnilo. Tako raspadom neke zemlje otpisuju se svi lopovluci u njoj pa i ikona. I nikom nista Dodo postaje vlasnik polovine RSa koji je vec prisvojijo sa svojom familijom i prijateljima, kumovima, rodbinom.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.