Dodik: Ukidanje Vojske RS bila je pogreška

Predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik ustvrdio je danas da je bila pogreška odluka o ukidanju Vojske Republike Srpske (RS), a pod pritiskom međunarodnog faktora formiranje Oružanih snaga BiH. Naglasio je da će se do kraja poštivati odluka Narodne skupštine RS-a o vojnoj neutralnosti.

Tu odluku parlamenta RS iz 2017. godine, kako je rekao, treba poštivati i RS je odlučila da bude izvan bilo kojeg vojnog saveza, kako na istoku, tako i na zapadu.

Nećemo dozvoliti da se bilo tko igra tim odlukama Narodne skupštine RS, kazao je Dodik govoreći danas u banjolučkoj vojarni “Kozara”, na svečanost obilježavanja Dana trećeg pješadijskog (RS) puka Oružanih snaga BiH i Dana Vojske RS.

Poštivat će, kaže, i Ustav BiH, ali i dodaje da, što se njega tiče, za pripadnike Trećeg pješadijskog (RS) puka Oružanih snaga BiH, koji baštini tradiciju bivše vojske RS, „vrhovna komanda je u Banjoj Luci“.

Dodik je ustvrdio da „vojska RS živi u srcima i dušama Srba te da će uvijek biti sposobni pripadnici Trećeg pješadinskoj puka Oružanih snaga BiH da brane slobodu RS i njezinog naroda“, te da će uvijek stati iza njihovih zahtjeva.

Zatražio je od komande tog puka da na sljedećem obilježavanju više od polovice stroja bude obučeno u uniforme bivše Vojske RS, jer je to njihov dan.

Ponovio je da, ukoliko Srbi nemaju RS, nemaju slobode.

(Fena) 


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.