Dodik tvrdi da postoji tajni plan za sabotažu izbora u BiH – Jabuka.tv

Dodik tvrdi da postoji tajni plan za sabotažu izbora u BiH

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ustvrdio je kako postoji “tajni plan” čiji je cilj da se na području Banje Luke onemogući provedba općih izbora, koji su u Bosni i Hercegovini zakazani za 7. listopada.

Javni servis RTRS, tijekom dana je kao ekskluzivu na svom portalu objavio njegovu izjavu o postojanju “dramatičnog plana da se 6. listopada od Banje Luke napravi grad-slučaj”.

Riječ je o izvatku iz šireg intervjua, a Dodik u njemu na konfuzan način tvrdi kako je netko dogovorio da netko otme, odnosno zauzme 50 kamiona koji bi uoči izbora trebali dovesti glasački materijal u Banju Luku.

Dodik se obračunava s pokretom Pravda za Davida

Ako to ne prođe, oni bi 6. listopada organizirali miting kako bi na njemu nešto kao politički govorili. Onda će stranci u Sarajevu reći kako je to miješanje u izbornu šutnju, poništavaju se izbori u Banjoj Luci i samo se od Banje Luke pravi slučaj, kazao je Dodik.

Iako u izvatku iz intervjua ne pojašnjava tko stoji iza navodnog scenarija, iz konteksta se da zaključiti kako se Dodik zapravo obračunava s pokretom Pravda za Davida, čiji pripadnici već mjesecima traže cjelovitu istragu o smrti mladića Davida Dragičevića, koji je pod nerazjašnjenim okolnostima pronađen mrtav u Banjoj Luci potkraj ožujka.

Davidov otac Davor je na jednom od okupljanja koja se i dalje svakodnevno održavaju na Trgu krajine u Banjoj Luci, zaprijetio kako neće biti izbora 7. listopada ukoliko se do tada ne otkrije tko je odgovoran za smrt njegova sina, za kojega tvrdi da je ubijen, odnosno da nije nastradao nesretnim slučajem kako kaže policija.

Soldo, Dragičević i Memić: Tri misteriozna slučaja koja su srušila vjeru u državu

U Banjoj Luci će sigurno biti održan veliki skup dan pred izbore, potvrdio je Dragičević posljednji put 27. srpnja ističući da ga ne zanima izborna šutnja, ali i da mu ne pada na pamet tražiti dopuštenje za takvo okupljanje.

Dodik je ranije optužio Davora Dragičevića da politizira smrt svog sina i stavlja se u službu oporbenih stranaka. Dragičević je takve optužbe odlučno odbacio tvrdeći kako je upravo aktualna vlast u RS-u predvođena Dodikom pokušala politički utjecati na tijek istrage s ciljem prikrivanja počinitelja ubojstva.

(Hina)


5 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.