Dodik tvrdi da ne postoji koalicija na državnoj razini

Predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata Milodar Dodik tvrdi da ne postoji koalicija na državnoj razini, niti BiH kao država u smislu u kojem se to želi, te da je na unutarnjem planu RS više država nego BiH.

Dodik je kazao da su koalicijski partneri iz RS u utorak na sastanku u Banja Luci kolektivno odbacili Rezoluciju o Srebrenici čije je usvajanje najavljeno za sjednicu Generalne skupštine UN-a krajem ovog mjeseca te je ponovno negirao genocid u Srebrenici.

Tvrdi da će usvojiti izvještaj međunarodne komisije koji je dostavljen cjelokupnoj javnosti i u kojem se navodi da u Srebrenici nije bilo genocida. Također je dodao da u izvještaju piše da je tijekom rata tu stradala 3.741 osoba, a da je na istom prostoru stradalo više od 2.500 Srba.

S obzirom da za genocid mora postojati namjera jednog naroda da eliminira drugi, to nije dokazano. Mogli ste čuti glupi pristup ministra vanjskih poslova BiH Elmedina Konakovića o predsjedniku Srbrije Alaksendru Vučiću da se skine kolektivna odgovornost. Ne postoji kolektivna odgovornost, nego kolektivna budalaština Konakovića i partnera, kazao je.

Smatra da su pozivanja na pomirenje u BiH promašena zbog činjenice da pokušavaju sotonizirati RS i jedan narod.

Pokušavaju natovariti veće probleme za RS i Srbe, ući u materiju Izbornog zakona mogu samo diletanti i oni koji se hrane mržnjom. Mislimo da postoji kolektivan pristup mržnje prema RS od Bošnjaka koji žele devastirati RS kako bi nestala kao neželjeni faktor, kazao je Dodik.

Predsjednik DEMOS-a Nedeljko Čubrilović je kazao da je koalicija spremna za funkcioniranje s velikim stupnjem jedinstva i za lokalne izbore te će izbore pripremiti na najbolji mogući način.

Predsjednik Narodne partije Srpske Darko Banjac tvdi da će sljedeći izbori bitipovijesti te da će ih raspisati tzv. Republičko izborno povjerenstvo na bazi republičkog izbornog zakona.

(Fena | Foto: Milorad Dodik/X)

3 komentara

    • U razloge zbog kojih se suprostavlja stranim silama i muslimanima neulazim jesuli osobni ili stvarno u interesu RS ali svaka mu stoji i ko god objektivno sagleda dosadasnje odluke stranih predstavnika i poteze muslimana uvidjet ce dase u dogovoru stete samo dvije strane odnosno naroda a ponajvise hrvatski u biH. Na putu su da od Hrvata naprave nacionalnu manjinu i nedozivljavaju nas vise skoro nikako. Sada su sve snage usmjerili na RS a krajnji je cilj muslimanska Bosna bez ono i i H.

  • Nabijem vas koaliciju,nekoaliciju RS,FBiH,BiH,HDZ,SDA ,tu dodikovu,nip,fip,dip,drp.Vi ste ološ i u tite bi popusili k…. svi do jednog.Sve ste sj.ali da ni Japan ne može popravit.Idioti jedni.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.