Dodik tvrdi da je gore Srbima u Mostaru nego Hrvatima u RS-u

Položaj Srba u Mostaru je težak i nezahvalan, bez pomaka ka boljem, izjavio je u ponedjeljak navečer predsjednik SNSD-a Milorad Dodik u Mostaru i poručio da će vlasti Republike Srpske pokušati da nađu rješenje kako pomoći srpskoj zajednici u ovom gradu.

Ništa se ne pomjera i ništa se ne čini na ovom planu. Kada čujem prigovore kako Bošnjaci ili Hrvati imaju tretman u Republici Srpskoj, to je dječja pjesmica kakva je ovdje priča, rekao je Dodik nakon sastanka sa rukovodstvom Gradskog odbora stranke i članovima stranačkog Predsjedništva u Mostaru.

Prema njegovim riječima, sama priča da od 600 zaposlenih u javnim poduzećima i ustanovama u Mostaru ima osam Srba koje je birao HDZ ili SDA apsolutno govori o tome kakva je situacija.

On je naglasio da će vlasti Republike Srpske pokušati naći rješenje na koji način da se pomogne srpskoj zajednici u Mostaru.

Imamo idejni projekt za izgradnju vrtića i ići ćemo dalje putem Biroa koji ima Vlada. Pokušat ćemo ljudima koji se bave poljoprivredom pomoći na način da ćemo izjednačiti njihov status s poljoprivrednim proizvođačima u Republici Srpskoj, rekao je Dodik, javlja Srna.

Dodik je ponovio da je deprimirajuća situacija srpskog naroda u Mostaru i da će ponovno razgovarati s partnerima o ovome pitanju.

Član Izvršnog komiteta SNSD-a Zoran Tegeltija je rekao da se sporo realizira ono što se dogovori.

Najveći problem Srbima u Mostaru je odnos u Mostaru i županiji. Sve ono što se dogovori na razini zajedničkih institucija realizira se možda s malim zakašnjenjem, ali se ispoštuje. Ono što je zabrinjavajuće je dosta negativan stav lokalne vlasti prema Srbima iz Mostara. Očekujemo da se to ispravi i da bude više uvažavanja, rekao je Tegeltija.

Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Mostar Velibor Milivojević istaknuo je da je na sastanku bilo govora o tome šta je urađeno u ranijem razdoblju, ali i o tome koji se koraci trebaju poduzeti da bi srpska zajednica u Mostaru živjela bolje.

Osvrnuli smo se na konkretne projekte koji bi taj život ovdje u Mostaru trebali popraviti. Podrška neće izostati kao ni do sada i to je nama veliki vjetar u leđa jer nismo zaboravljeni, rekao je Milivojević, javila je Srna.

(www.jabuka.tv)

12 komentara

  • Je li to govoriš kako bi zaboravili genocid nad Hrvatima u tzv.RS. Srbi su napali Hrvate u Mostaru i cijeloj BiH. U Mostaru smo se obranili pa ste pobjegli podvijena repa ali u ostalim dijelovima BiH ste poklali što nije uspjelo pobjeći gore sto puta od Rusa u Ukrajini. Tko vas ne zna skupo bi vas platio Srpski svete. Ali šta ćeš, surađivati se mora jer nas Muslimani dotukoše za stolom. Svi mi znamo tko je tko. Nadam se da su se Hrvati sa obje strane granice osvijestili nakon rata u Ukrajini samo se pitam koliko će nas držati jer samo glup narod ima kratko pamćenje a to smo mi. Hrvateki,bedaki zaborave sve svoje za čas ali sreća ima nas koji ne zaboravljamo.

  • Mile javi se svome drugu po lopovluku Draganu. Kako da pazi srbe kad ne pazi niti nas hrvate. Samo oni njemu podobni i poslusni, rodbinski vezani imaju bas sve i previse. Ostali hrvati zive potlaceno kao druga klasa tocnije tko i srbi. Ali Dodo kocijasu sto te to cudi kad i ti radis tako isto…!

  • Niti sam podobna niti poslušna, ne čekam posao u državnoj firmi nego već dvadeset godina radim u privatnika. Imam i previše jer mi prohtjevi nisu veliki. Molim Boga za poslodavca. Zakljucak, ne čekaj, ako imaš pameti ne treba ti državna.

  • Uvijek srbin ugrožen. U bivšoj jugi imali su sve policiju,vojsku, financije i opet ugroženi. To je jednostavno njihova životna stoljetna matrica,ugroženi. Ugroženi su oni sami od sebe s ovakvim razmišljanjima i to će tako dugo trajati dok ima i njih.

  • Gdje je Čordaš sigurno negdje u loncu taj od proždrljivosti i ne zna koga predstavlja sve partijaši sada HDZ-ovci. Jadna nam majka od silnih titića.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.