Dodik: Rekao sam Truss da je BiH propala država, neću dopustiti da se pomaže Ukrajini

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je u četvrtak kako nikada neće dopustiti da BiH pošalje pomoć Ukrajini koja bi joj poslužila za obranu od ruske agresije.

Nakon što se s druga dva člana državnog vrha u Sarajevu sastao s britanskom ministricom vanjskih poslova Liz Truss, Dodik je novinarima potvrdio kako je na dnevnom redu njihova sastanka uz stanje u BiH bilo i ono u Ukrajini kao i da je šefica britanske diplomacije apelirala da toj napadnutoj zemlji treba pomoći svatko sukladno svojim mogućnostima.

Za Dodika je to neprihvatljiv zahtjev, a ima teoriju kako je za ruski napad na Ukrajinu kriv zapad koji nakon “godina i desetljeća zločina koje je činio diljem svijeta” sada vodi rat protiv Rusije “do posljednjeg Ukrajinca”.

Čak pokušavaju mobilizirati i neke ovdje u BiH da se ona uključi u slanje neke opreme ili naoružanja koje bismo mogli dostaviti. To se naravno neće dogoditi mimo odluke Predsjedništva BiH. Ako to dodijelite na neki drugi način onda ste švercer oružja, tko god to činio, kazao je Dodik koji tvrdi kako su na djelu podmukli planovi zapada koji odbija razgovarati s Rusijom.

Pojasnio je kako se on nikada neće suglasiti s nekom odlukom Predsjedništva BiH o dostavljanju opreme i naoružanja ukrajinskoj vojsci.

Istaknuo je i kako je šefici britanske diplomacije kazao kako je Bosna i Hercegovina “nefunkcionalna i propala država”.

Rekao sam da je BiH nefunkcionalna i propala država, zato što postoji miješanje britanske vlade. Rekao sam da je Ashdown srušio Daytonski sporazum uz asistenciju te vlade, da je njihova tadašnja šefica rekla, kada su uvedena bonska ovlaštenja, da je to pravna besmislica, rekao je Dodik.

(www.jabuka.tv)

8 komentara

    • Naravno da je nesto pogresno rekao, osim ako se ti slazes da ovaj krmak ”iznese” genocidom stvorenu RS iz granica BiH, odakle je protjerao desetine tisuca Hrvata, i ako podrzavas rusku agresiju na granice jedne suverene drzave poput Ukrajine. Jel se slazes s tim stavovima i zakljuccima veleumu?

  • Dodik, jedi govna u velikim količinama. Znaći, ti odobravaš rusku agresiju i sve zločina koje radi PUTASTI PRASAC? Ma goni se u najmnanje tri pi… materine!

  • nisu srbi bez grija protjerali su hrvate smišljeno malo ih se vratilo gdje su živjeli ali ima suradnika iz hrvacki redova što o tome šute i još ih javno hvale kao onaj čović u bl. nedavno ali o putinu nije svetac ali ima pravo na svoju obranu ugrožen je od amerike koja potpiruje ratove da se pokolju mi europljani a oni da pokupe maslo tako rade cjeli život i kažeš vrši agresiju na ukrajinu a ne pišeš da amerika ima 350000 vojnika po svjetu osamsto baza što su po tebi oni i tebi je to u redu u koju su zemlju pozvani samo okupiraju i pljačkaju za to treba uvjek viditi obe strane a ne gledati po naklonosti

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.