Dodik: Prije će Inzko otići odavde nego što će meni zabraniti ulazak u EU | Jabuka.tv

Dodik: Prije će Inzko otići odavde nego što će meni zabraniti ulazak u EU

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik najavio je da će predložiti da Narodna skupština Republike Srpske razmotri izvještaj o radu OHR-a i visokog predstavnika u BiH, u skladu sa Aneksom 10 Daytonskog sporazuma.

Dodik je izjavio da će predložiti da visoki predstavnik Valentin Inzko “dođe i čuje ljude, jer je to njegova obaveza”.

U Aneksu 10 piše da će visoki predstavnik podnositi izvještaje Vijeću sigurnosti i nekim drugim, te potpisnicama Aneksa, a potpisnica Aneksa je i Republika Srpska. Da nije bilo tog potpisa nikad ne bi bio visoki predstavnik, rekao je Dodik novinarima u Srpcu.

Komentirajući najavu Veleposlanstva Rusije u BiH da će na sljedećoj sjednici Vijeća za implementaciju mira (PIC) postaviti pitanje opravdanosti daljnjeg angažmana OHR-a u BiH, Dodik je upitao tko može da vidi opravdanje u svemu tome, prenosi Srna.

U čemu je njegova uloga. Visoki predstavnici su najveći kršitelji Daytonskog sporazuma. OHR je uspostavljen Aneksom 10 koji je potpisala Srbija, Hrvatska, Republika Srpska, Federacija BiH i neka Alijina BiH koju su samo uvukli u sporazum zato što su ranije priznali BiH, pa SAD nisu htjele da priznaju da su pogriješile, napomenuo je Dodik.

Reagirajući na Inzkov “apel srpskom članu Predsjedništva BiH da promijeni naziv Studentskog doma na Palama i ukloni počasnu tablu s imenom Radovana Karadžića ili da se u suprotnom suoči sa zabranom putovanja u zemlje EU”, Dodik je rekao da će prije Inzko otići odavde nego što će njemu zabraniti ulazak u EU.

Dodik je napomenuo da Inzka više nitko ozbiljno ne shvaća, te da je pitanje vrijedi li i komentirati njegove stavove.

(www.jabuka.tv)


7 komentara

Komentiraj: