Dodik pred sastanak s Čovićem: Ne želim napraviti štetu Hrvatima i Bošnjacima

Predsjednik SNSD-a i novoizabrani srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik najavio je da će u ponedjeljak 12. studenoga u Istočnom Sarajevu održati sastanak s liderom HDZ-a BiH Draganom Čovićem.

U kontaktu sam s Čovićem i u ponedjeljak imamo sastanak na razini stranki kako bismo vidjeli na koji način ćemo se kretati u budućnosti. Što se tiče nekih drugih, postoje neki kontakti, ali priznajem da sam malo politički lijen i uopće ne razumijem situaciju u Federaciji BiH i tko je tamo s kimdodao je Dodik navodeći da čeka da se u tom bh.entitetu uspostavi većina.

Uvjerava da je spreman raditi sa svim ljudima na razini BiH kako bi se utvrdila politika dodatnog jačanja suvereniteta BiH, time što bi se, kaže, “otpustio” visoki predstavnik te “izbacili” strani suci iz Suda BiH.

Ako te politike jačanja suverentiteta nema, na ta dva pitanja, ne vidim da je potrebno da branim suverenitet na nekom drugom pitanju, ustvrdio je on ponovivši da će u bh. organima raditi u ime RS-a, ali ne želi napraviti nikakvu štetu Bošnjacima i Hrvatima niti županijama i Federaciji BiH.

Dodik je istaknuo da je RS spremna da se uspostavi Vijeće ministara BiH u najkraćem mogućem roku te najavljuje da će predložiti brojne nove mjere i da će RS imati neke nove zahtjeve.

Ako to ne bude funkcioniralo, imat ćemo paralizu organa, kao do sada. Ne bih želio da se dogodi, ali ni da se prema inicijativama koje dolaze iz RS-a odnose kao do sada, rekao je on.

Politika tog bh. entiteta bit će, kazao je, i da se dogovori nova azilantska politika, odnosno zaustavi davanje azila migrantima koji koriste prostor BiH.

Dodik, koji je novoizabrani član Predsjedništva BiH iz RS, naglasio je da je protiv nekih najava stvaranja listi s ljudima iz Srbije, Hrvatske ili Crne Gore, kojima bi bilo zabranjeno da ulaze u BiH.

To je politika destabilizacije i neuvažavanja partnerstva i regionalne suradnje, rekao je on.

(Fena)


4 komentara

  • Ne prizna drzavu BiH a sad odjedared radi na sabilnosti i jacanju te iste drzave koje ne priznaje. A covic udbas je vise proveo u republici srpskoj od hercegovine za vrime svog mandata. Udbas bio udbas ostao vuk dlaku mjenja cud nikako. Vjerujte mu tako ste Mesicu vjerovali.

  • O cemu vi.? Dodik dobro zbori. Vratiti se izvornom Dejtonu i odredbama tog sporazuma. Sve sto su visoki prestavnici nametnuli odluka bilo je na stetu hrvata i srba. A hrvata najvise. E ako se pozivamo vazda na Dejton i zemelje Dejtonskog ustava onda se treba tu i vratiti i drzati se sporazuma… Jer ocito smo 2018! U vecoj krizi nego 2008 god. Znaci radilo se naopako i samo se ispunjale zelje bosnjacima koji su svoju ljestvicu zelja podizali i postajali sve radikalniji i bezobrazniji… Sad imamo ljevicare, gradansku opciju koja se tako voli zvati koji su desniji od SDA- je i svih vehabija zajedno. Suljagic je radikalniji u svojim istupima nego ijedan vehabija u Maoci..

  • Svi ce oni nas pogaziti,nema nana ovdi kruha!Popusismo ga mi,a cigare nismo vidjeli!Da nam Dodik misli dobro hahahaha,pa zar ima ijedan normalan covjek koji u to viruje!?Neka njemu i njegovima dragi Bogo da toliko dobra koliko on nama misli!RS on ima Dejtonom zagarantovanu i nitko mu je ne moze ukinuti!Majcica Rusija i cale Putin stoje iza toga!Pa neka netko pokusa minjati?Odnit ce ga crni djava u tri p.m.nedje niznat sto ga je snaslo!Nas vodi ortodoksni komunjara i stari udbas koji se kune u svoje hrvatstvo!Na zalost nema ga ni 0,000001%!I ocemu mi pricamo?Zato omladino put pod noge i sto god mi mislili,ali nigdi nije LIPSE ko u Ercegovini,samo da nas ovi nasi ne prodase,ko Juda Isusa!A svatko onaj tko viruje ovom ortodoksnom ceti je glup i jadan!

    3
    2
  • Gospodine Dodik hrvatima je steta vec napravljena i to ogromna od srba u RS- oj, od bosnjaka u Federaciji i od nasih politicara, lopova, izdajnika, raznih profiteta. Hrvatski narod je na ribu nestanka u BiH- ni, tome su dobro kumovali i RH- ka, njene vlasto i dio MZ- ce kpji su vodili politiku od Dejtona na ovamo na stetu najmalobrojnijeg hrvatskog naroda. Oni subkap sankcionisali neposlusne hrvate, Jelavica i ostale a stradao je obican mali narod. Veliki svakako imaju lovu i vrlo lako su se adaptirali u RH- oj… Pogresna politika MZ- ce na stetu malih…

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.