Dodik pravi policiju koja će tući narod

Milorad Dodik

Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) postao je opasnost po Republiku Srpsku. Unutrašnji život SNSD-a, koji je dobrim dijelom kriminaliziran, s veoma lošom kadrovskom politikom i svim onim o čemu je govorio nekadašnji generalni tajnik SNSD-a Rajko Vasič, postaje opterećenje za RS i život građana u ovom entitetu, izjavio je u intervjuu za “Dnevni avaz” Ognjen Tadić, potpredsjednik SDS-a i zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamenta BiH.

Komentirajući tvrdnje predsjednika SNSD-a i RS Milorada Dodika da će u fokusu djelovanja SNSD-a biti dominantne teme ekonomija i zapošljavanje, rekao je da je Dodik na jednom takvom sastanku govorio pred ljudima koji su se u većem broju slučajeva izuzetno okoristili o vlast.

”Veoma veliki broj njih su milijunaši i na takvom skupu, među većim brojem milijunaša, reći da ste zadovoljni kako živite, nije nimalo pogrešno. Poenta je u tome da s takvim stavom treba izaći pred narod, izuzev ako niste spremni na sva moguća licemjerstva samo da biste očuvali svoju osobnu poziciju”, rekao je Tadić.

Tadić je, također, komentirao i izjavu predsjednika SDS-a Mladena Bosića da postoje informacije da SNSD-ova vlast radi na reorganizaciji MUP-a RS, kako bi se napravila stranačka policija.

”Nisam nikad bio pripadnik MUP-a, nisam profesionalac iz te oblasti i govorim isključivo kao političar. Ja sam negdje u nekim komentarima čuo da je ovakva reorganizacija MUP-a posljedica potrebe da se okupi ekipa koja je, koliko sam razumio, spremna da se suoči s bilo kakvim nezadovoljstvom građana prema aktualnoj vlasti, pa i time da razbijaju demonstracije, tuku narod ili nešto slično. Meni to djeluje sve skupa prilično čudno. Znam te ljude iz vremena 1997. i 1998. godine, a koji sada upravljaju MUP-om. Tada to nisu radili, naprotiv. Kada bih rekao tko im još nedostaje u toj ekipi, pa da baš imaju tu obiteljsku fotografiju 2015. godine, kao što su imali 1997. i 1998., onda mislim da im jedino još nedostaje Jacques Klein. S takvim pedigreom ne možete se predstavljati ni kao zaštitnik demokrati je ni kao zaštitnik volje naroda, a ni kao zaštitnik interesa RS ”, rekao je Tadić.

(Fena)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.