Dodik poziva BiH na zatvaranje granice za migrante

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da podržava zaključke vlade da u tom bh. entitetu nema uvjeta za zabrinjavanje migranata, čije se pojačana prisutnost očekuje u narednom razdoblju.

On tvrdi da oni koji su izazvali ovu krizu trebaju snositi odgovornost, a to je zapadna alijansa, koja je napravila probleme na Bliskom istoku, prije svega u Siriji.

Ove mjere nisu usmjere samo za zaštitu RS-a, nego i čitavog teritorija BiH. Učinit ćemo sve da zaštitimo dosadašnji način života. Ne želimo promjene strukture stanovništva i poduzet ćemo sve mjere kako bismo zaštitili imovinu i ljude, ustvrdio je Čović.

Podsjećajući da su granice za migrante ranije zatvorili Mađarska, Hrvatska, on je pozvao i BiH da zatvori državnu granicu.

Ako su s druge strane dobronamjerni, onda će oni poduzeti zatvaranje granice za migrante i poduzet će mjere vraćanje migranata iz BiH, rekao je Dodik, koji je danas nazočio posebnoj sjednici entitetske vlade u vezi s problemom migranata, koji se uskoro u pojačanom broju očekuju na bh. granicama.

Tvrdi i da, ukoliko BiH ne uspije zaštititi interese RS, onda RS nema koristi od takve države.

Naći ćemo način da se obranimo od najezde. Želimo zaštititi naš način života. Poduzet ćemo sve mjere zaštite naše imovine, naših prava, institucija i RS. Neka Zapad rješava ovo pitanje, kazao je Dodik.

Vlada RS-a danas je, nakon razmatranja problema migranata, zaključila da neće prihvatiti nijednu samostalnu odluku Vijeća ministara BiH, ukoliko utvrđuje određene mjere koje se odnose na teritorij RS-a.

(www.jabuka.tv)


8 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.