Dodik podržava izmjenu Izbornoga zakona BiH, Čović protiv paraaktivnosti na bilo kojoj razini

Danas smo precizirali sve što bi trebali na različitim razinama vlasti raditi da ona bude potpuna, da se u vremenu do izbora vidi praktična suradnja ove dvije stranke u različitim razinama vlasti pa čak tamo i gdje nema u vlasti ove dvije strane, rekao je nakon susreta s Miloradom Dodikom Dragan Čović istaknuvši kako je “ovo najbolje da se stabiliziraju odnosi u BiH”.

Čović je rekao kako je s Dodikom razgovarao o funkcioniranju Vijeća ministara, radu Parlamentarne skupštine te nižih razina vlasti.

“Dotaknuli smo se tema koje smo prije stavljali sebi za zadatak kao što je funkcioniranje Ustavnog suda. Sve institucije BiH moraju raditi sukladno ustavu da nema paraaktivnosti bez obzira na kojoj razini i od koga bili inicirani, a činjenica je da je sve više takvih aktivnosti. Dotaknuli smo se i gospodarstva. Direktori elektroprivreda napravili su aktivnosti za sporazume o suradnji kad je u pitanju energetsko povezivanje RS i područja gdje djeluje Elektroprivreda HZ HB“, rekao je Čović, prenosi Bljesak.info.

Predsjednik SNSD-a i RS-a izrazio je zadovoljstvo i ovim i prošlim sastancima.

“Ovo je dobar primjer suradnje i toga da u kontinuitetu razgovaramo po pitanjima vrlo važnim za narode koje predstavljamo i HDZ i SNSD tu suradnju pokazuju”, rekao je Dodik i dodao kako rade na tome da se suradnja podigne na veću razinu.

“Ono što smo danas učinili jest upravo to da se dogovorimo tko su ljudi koji na različitim temama i institucijama kontakt osobe i da vode razgovore i dijaloge. Raduje činjenica da ne odustajemo od onoga što je naš strateški interes a to je da BiH djeluje u okviru Ustava i Daytonskog sporazuma”, rekao je Milorad Dodik.

Kaže kako je potrebno da se riješi nekoliko važnih pitanja za hrvatski narod.

“To je pitanje Izbornog zakona, pitanje televizijskog kanala na hrvatskom jeziku, a tu su i pitanja da se pokušaju nametnuti neki zakoni u Vijeću ministara i da se isključe stavovi RS koji se moraju poštivati kroz djelovanje organa na razini BiH.

Što se tiče Izbornog zakona predloženog od HDZ-a, on ima našu podršku jer to poboljšava i poziciju Srba u Federaciji. A zakon je neophodan imajući u vidu prakse preglasavanja”, rekao je Dodik i dodao kako BiH ima šansu da uspije i preživi ako dospije u status sustava koji znači da jednom narodu drugi ne mogu birati predstavnike.

Rekao je kako u RS-u pokušavaju uvažiti interese hrvatskog naroda i onog koji želi da se vrati u RS i koji se vratio.

“Sama činjenica da je u vladi RS ministar za raseljene član HDZ-a govori da smo uvijek bili spremni za to. I to ćemo nastaviti raditi”, rekao je Dodik i ponovio kako nije zadovoljan onima koji sjede u Vijeću ministara u ime srpskog naroda.

“Oni su manipulatori koji iz sjednice u sjednicu nanose štetu RS-u”, rekao je.


(www.jabuka.tv)


1 komentar

  • U ovoj državi niti jedan sastanak,dogovor nema nekog značenja,vjerodostojnosti pa tako će biti vjerovatno i sa ovim..Naši političari jedno pričaju drugo sprovode na terenu.Bilo bih dobro kada bih se držali dogovora,više sarađivali,jedni druge uvažavali i poštovali…U svakom slučaju hrvati sa srbima i naprave nešto,sa bošnjacima baš i ne ide..Oni se smatraju dominantnim u Federaciji i gaze hrvate i ponižavaju gdje stignu..

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.