Dodik: Nema ”Daytona 2” i zavrtanja rukava

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da 9. siječnja mora biti Dan Republike Srpske, jer je tada rođena, da nema ”Daytona 2” i zavrtanja ruku, te da će referendum biti kad god bude potrebno čuti stav naroda.

Dodik je podsjetio da odluka o formiranju Republike Srpske nije bila povod ni razlog za rat, jer su sukobi počeli mjesecima kasnije, kada su se muslimani odlučili za separatizam.

Srpska je mirnodopska tvorevina, koja je ono što je stvorila kasnije branila u ratu i naravno, obranila, rekao je Dodik za beogradsku “Politiku”.

Dodik je istaknuo da bi radije govorio o drugim temama umjesto stalnog vraćanja na nacionalne, te pozvao da se Srpskoj prestane osporavati pravo na stav, javlja Srna.

Nažalost, žrtava je bilo na svim stranama, ali 30.000 srpskih žrtava ljudski su i moralni temelj Republike Srpske. Uz žal za svakim stradalim čovjekom, na svakoj strani. Ali, da je bilo do nas i tadašnjeg rukovodstva, rata ne bi bilo, rekao je predsjednik Srpske.

Dodik je naglasio da se na proslavi Dana Republike Srpske 9. siječnja okupio narod i pokazao što misli, te da nije važno tko je došao.

(www.jabuka.tv)

3 komentara

  • Tebe će netko pitati budalo jedna…Na žalost nema volje Amerike i MZ-ce da se Dejton mjenja a što bi tebe netko pitao…Jedna obična ,,ubleha,,koja svoji srbovanje samo prekriva svoj lopovluk i štiti svoj mandat u politici i tako svoj imunitet.Boji se on prdekane tko zmije…Ali ga obići neće,kad,tad…

  • Bođnjaci ne daju pedalj Federacije hrvatima,srbi očistili RS-ku od hrvata,isti scenarij raznim metodama trenutno i u Federaciji.Bošnjaci ne biraju sredstva,legalna i nelegalna samo da hrvate protjeraju…Ako ostane ovakvo stanje hrvata,katolika nestaje iz BiH-ne za 10-15 god…Zaslužni tome su i naši političari u BiH-ni,i RH-oj i njihova traljava i podanička politika svih ovih 22 god.od Dejtona…U ratu obranili svoje prostore,Dejtonom dobili ta neka prava ali naši političari to sve ,,posijaše,,prodaše za svoje sitne osobne interese…Naravno tome je kumovala i MZ-ca,visoki prestavnici i bošnjačka politika,političari koji su dosljedni u tome da Federaciju očiste od hrvata…Što im nije išlo u ratu,puškom u miru to rade bez poteškoća jako lukavo i učinkovito…U tome ne biraju sredstva…

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.