Dodik: Ne znam hoće li biti usvojen proračun, dogovor o imenovanjima propao

Član Predsjedništva BiH i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da je “dogovor o državnim imenovanjima pukao” i da ne zna hoće li biti usvojen proračun institucija BiH.

On je rekao da sada ne zna da li će biti usvojen Proračun BiH i da više ništa ne može kazati sa sigurnošću, jer je “BiH potpuno neuspješna, propala zemlja“.

Dodik je rekao da se na razini BiH jedino može dogovarati i tako dolaziti do rješenja, pa između ostalog i za Proračun, a imenovanja ne treba promatrati kao neko “uhljebljenje” već kao princip nacionalne politike.

Podsjetio je na sastanak SNSD-a, HDZ-a i SDA u Istočnom Sarajevu te je rekao da je dogovoreno da budu imenovani svi oni koji su prošli procedure.

HDZ je rekao da prilikom konačnog izbora neće podržati prijedlog SDA za ministra odbrane Selmu Cikotića i direktora Obavještajne agencije, a onda, da bi se sve zakompliciralo, Bisera Turković je rekla “nećemo podržati HDZ, hoćemo SNSD”. Vjerojatno s namjerom da zavadi, jer to su male igre koje pokušavaju nametnuti da naprave velike priče, rekao je Dodik za ATV.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.