Dodik na otvaranju autoceste: “Kad ne može Dan RS-a, evo im kroz srce RS-a 9. januar”

Ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je u utorak u Laktašima da nema promjene Daytonskoga sporazuma bez suglasnosti triju naroda i dvaju entiteta u Bosni i Hercegovini.

To znači da svatko tko pokušava uništiti RS, mora biti svjestan da Srbija neće sjediti prekriženih ruku, ustvrdio je on.

Dačić je dodao da to govori jer mnogi u predizbornoj kampanji pokušavaju, kako je naveo, podignuti svoje rejtinge antisrpskom kampanjom, stalnim optuživanjem RS-a i njezina rukovodstva.

Maksimalno garantiramo opstanak RS i prava srpskog naroda na ovom području. Vaš glavni projekt i nikada ga ne zaboravite, jeste da očuvate ono što ste u krvi stekli za vrijeme rata u BiH, ustvrdio je Dačić.

Na otvaranju zadnje dionice autoceste Banja Luka – Doboj, danas u Laktašima, Dačić je istaknuo i da je “veoma važno da svi putevi vode do Beograda“.

Neću biti zadovoljan dok ne napravite jedan takav put, ustvrdio je Dačić.

Predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik je rekao da autocesta nije samo put ekonomske i socijalne integracije.

Kada se završi autocesta do Drine, bit će i nacionalni, ustvrdio je Dodik.

Budući da autocesta nosi naziv 9. januar, pozvao je nadležne iz “Autocesta RS” da table s tim nazivom postave na više mjesta.

Da nije bilo one sramne odluke da se ukida Dan Republike Srpske, vjerojatno se ovaj put ne bi zvao 9. januar. Baš zato što su nam to spriječili, evo im kroz srce RS-a 9. januar, ustvrdio je Dodik.

Dodik je dodao i da oni koji žele mir grade autoceste, a oni koji to ne žele, grade vojne snage.

Zahvalio je kreditorima EBRD-u i EIB-u, iz čijih sredstava je izgrađena autocesta.

Entitetska premijerka Željka Cvijanović rekla je da bez modernih prometnica nema napretka RS niti razvijene ekonomije, izrazivši nadu da će se narednih godina izgraditi autoceste prema Prijedoru te Bijeljini, kao i brze ceste i moderne prometnice od Pala, Sokoca do Vardišta i granice sa Srbijom.

Okupljenim građanima u Drugovićima kod Laktaša, gdje je službeno zaključen završetak cjelokupne trase autoceste Banja Luka – Doboj, obratili su se i predsjednik entitetskog parlamenta Nedeljko Čubrilović, ministar prometa i veza Neđo Trninić, gradonačelnici Banje Luke Igor Radojičić, Doboja Obren Petrović te načelnik Prnjavora Darko Tomaš.

(Fena)


7 komentara

  • Dodik istrijebio sve hrvate u RS, covjek koji,je mrzitelj hrvata i koji nas naziva Ustasasama. Vama treba folkor, ,neka ostavi HR HB nama da je bastinimo.
    , da je cuvamo. Dodik je hrvatsko zlo procerano 180 gisuca hrvata i pojedinci ga slave. On slavi Mladica i Radovana a nasi se stide nasih uznika i branitelja. Ko je za Dodika on nije dobar, ako ga srpski narod izabere talda greba sa njim parcipirati u vlasti, ali su oni mrzovoljci hrvata. Sjetite se Ratka i Petka , sjetite se inih koji su punoli kazamate hrvatima.

    2
    1

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.