Dodik: Moguće uvođenje policijskog sata u RS-u uoči i u vrijeme Uskrsa

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik rekao je u ponedjeljak da će se u Republici Srpskoj (RS) najvjerojatnije donijeti odluka da u vrijeme pravoslavnih uskrsnih praznika bude uveden policijski sat koji će trajati od petka ujutro, 17. travnja, do subote ujutro, 18. travnja kako ne bi buknula zaraza koronavirusom.

Naveo je da će u subotu od 6:00 do 15:00 sati biti dozvoljena mogućnost nabavke, a od subote u 15:00 sati do ponedjeljka ujutro, 20. travnja, ponovno biti policijski sat.

Dodik je kazao da će i u vrijeme prvosvibanjskih praznika biti pooštrene mjere kako ne bi došlo do erupcije zaraze koronavirusom, te da će ukoliko to razdoblje prođe bez problema razmotriti značajno ublažavanje dosadašnjih mjera.

Naveo je da su dosadašnje mjere produžene do 27. travnja, jer je pravoslavni Uskrs vrijeme kada se može očekivati izražena opasnost od širenja virusa.

To činimo isključivo da bi bio smanjen socijalni kontakt i da ne bi došlo do toga da sve što smo do sada uradili bude poništeno i da dođe do erupcije zaraze, kazao je on i zamolio građane da imaju razumijevanja za te mjere kako bi, naveo je, svi zajedno prošli kroz dva veoma izazovna razdoblja – Uskrs i 1. svibanj.

Dodik je najavio je da će uz plaću, čija isplata će biti u četvrtak, svim zdravstvenim radnicima, vozačima, spremačicama, koji rade pri zdravstvenim ustanovama biti isplaćena jednokratna pomoć od 1.000 KM.

Novac će dobiti samo oni koji su radili od pojave koronavirusa u RS, a nikako oni koji su koristili bolovanje.

Najavio je da će u četvrtak iz Mađarske u RS biti dostavljena medicinska pomoć.

Dodik je kazao da je protiv pokušaja uplitanja OHR-a u rješavanje situacije u vezi s koronavirusom te da predstavnici RS neće sudjelovati na sastanku koji organizira OHR te pozvao međunarodnu zajednicu da razmotri ukidanje Ureda visokog predstavnika u BiH.

Dodik: Ako i FBiH treba pomoć od Rusije, mi smo spremni pomoći

(Fena)


4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.