Dodik: Javno ću se odreći putovnice BiH

Predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik tvrdi da su “neki službenici stare američke administracije spriječili da ode u SAD” te najavljuje da u idućem vremenu neće koristiti putovnicu BiH i da će je se javno odreći, jer ima putnu ispravu Srbije koju će koristiti.

Za vrijeme inauguracije novoizabranoga američkoga predsjednika Donalda Trumpa ostat će u RS, jer nije dobio vizu za ulazak u SAD, gdje je trebao, kako je navodio, prisustvovati nekim aktivnostima u vrijeme inauguracije Trumpa, a tvrdi da je stara američka administracija nastojala na neki način spriječiti njegov odlazak u SAD, jer on nije želio trgovati interesima RS-a.

– Tražili su da prestanu aktivnosti u vezi sa donošenjem zakona o Ustavnom sudu BiH i da se ogradim od politike SNSD-a oko našega dokumenta političke procjene 2018., a što sam ja odbio – ustvrdio je Doidk u izjavi novinarima u Laktašima.

Kaže i da vjeruje da će sadašnja veleposlanica Maureene Cormack u BiH „vrlo brzo otići“ iz BiH nakon čega će se stvoriti uvjeti da dobije vizu SAD-a.

(Fena)

5 komentara

Komentiraj: