Dodik ima fotografije kojima će uništiti Stanivukovića?

Nakon što je novinar Slobodan Vasković zatresao RS aferom Kisik, u tu priču su se uključili i najglasniji kritičari vlasti u Republici Srpskoj, među njima i gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković.

Vasković u svom novom blogu tvrdi da su Stanivuković i Aleksandar Zolak, direktor Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH, imali saznanja o svemu najmanje mjesec dana prije nego što je objavljena informacija o kisiku.

To praktično znači da Stanivuković i Zolak nisu ništa bolji od dr. Vlade Crta Đajića i ostalih trovača vlastitog naroda. Kako je Stanivuković “kralj” spinova i populizma, razlog za neobjavljivanje informacije o korištenju medicinskog kisika treba tražiti u njegovoj bolesnoj ambiciji da bude kandidat za predsjednika Republike Srpske.

Ljudi iz njegovog najbližeg okruženja su mi potvrdili da je Stanivuković prvobitno imao namjeru informaciju o korištenju industrijskog kisika objaviti u studenom ili prosincu ove godine, neposredno pred odlučivanje oporbe o kandidatima za dvije inokosne funkcije. Nema sumnje da sam otkrivanjem afere “kisik” pokvario Stanivukovićev plan i natjerao ga da reagira ranije od planiranog, piše Vasković na svom Blogu.

Stanivuković je prije desetak dana podnio Republičkom tužiteljstvu kaznenu prijavu protiv više osoba povezanih s aferom Kisik. Naravno, Stanivuković tom prilikom nije propustio fotografirati se, i to ispred objekta u kojem je smješten Posebni odjel za suzbijanje korupcije, organiziranog i najtežih oblika gospodarskog kriminala spomenutog tužiteljstva.

Na Stanivukovićevu nesreću, u kadar je ušao i stambeno-poslovni objekat u izgradnji, koji se na fotografiji vidi iza Stanivukovićevih leđa. Radi se o jednom od više objekata koje gradi Mladen Milanović Kaja na lokaciji Rupe. Treba podsjetiti da je upravo na toj lokaciji Stanivuković planirao graditi gradski park, bar prema njegovim gromoglasnim najavama iz kampanje za gradonačelnika Banja Luke.

Nema sumnje da je Stanivuković nastavio s praksom Igora Radojičića. Čak bih rekao da je Stanivuković znatno šire otvorio vrata Gradske uprave crvenim tajkunima. Pored toga, Stanivuković je nastavio i s praksom financiranja privatnih sportskih klubova kojima upravljaju kriminalci bliski crvenoj sekti. Najbolji primjer za to je Ženski košarkaški klub Mladi Krajišnik, kojem je Grad Banja Luka odobrio grant za 2021. godinu u iznosu od 29.082,48 KM. U suštini, radi se o privatnom košarkaškom klubu Brane Čovičkovića Buzdovana, višestruko presuđenog kriminalca.

Na kraju, treba reći da Stanivuković nije taj koji najviše priželjkuje da bude kandidat za funkciju predsjednika Republike Srpske. Može se slobodno reći da to znatno više od njega želi Milorad Dodik.

U posljednjih nekoliko mjeseci među visokopozicioniranim članovima SNSD-a kruže informacije da Milorad Dodik posjeduje opsežan kompromitirajući materijal o Drašku Stanivukoviću. Dodik taj materijal planira koristiti u kampanji za opće izbore 2022. godine. Prema navodima, taj materijal je više nego dovoljan da Stanivukovića pošalje na političku deponiju.

Vasković tvrdi da SNSD ima svog informatora u Stanivukovićevom uredu. Upravo je taj informator dostavio veći dio kompromitirajućeg materijala, uključujući i vrlo “nezgodne” fotografije i snimke nastale prilikom Stanivukovićevog odmora u Crnoj Gori ovog ljeta.

Dodik je sve samo ne naivan. On je odmah po izboru Stanivukovića za gradonačelnika Banja Luke naredio svojim suradnicima da se organizira cjelodnevno praćenje Stanivukovića, a sve s ciljem prikupljanja kompromitirajućeg materijala.

Uz to, Dodik je naredio da se detaljno istraži Stanivukovićeva prošlost. Dodik je osobno dr. Vladu Đajića zadužio da pribavi medicinsku dokumentaciju koja se odnosi na Stanivukovića.

Milorad Dodik je uzdrman udarcima sa svih strana, ali je još uvijek dovoljno politički mudar da se bez većih problema obračuna sa Stanivukovićem.

Za razliku od Dodika, koji mudro šuti i čeka da oporba izvrši političko samoubojstvo kandidiranjem Stanivukovića, neka Dodiku bliska lica pokazuju da imaju znatno manje političkog talenta od Dodika, piše Vasković.

(www.jabuka.tv | Foto: Društvene mreže Draška Stanivukovića)13 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.