Dodik i Vučić u Beogradu: Nitko ne treba niti pokušavati rušiti Daytonski sporazum

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik danas se u Beogradu susreo s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Između ostalog, govorilo se i o Daytnoskom sporazumu i eventualnim promjenama Ustava Bosne i Hercegovine.

Novinari su Dodika i Vučića pitali postoji li plan ukoliko se krene u izmjene Daytonskog sporazuma, na što je član Predsjedništva BiH rekao da postoji i da će se Daytonski sporazum poštivati.

Dodik je poručio da je Dejton već promijenjen optužujući međunarodnu zajednicu i nazivajući visoke predstavnike “monstrumima i kretenima”.

Naša prava su zapisana u Ustavu BiH i mi primarno podržavamo Ustav, a ne da poštujemo dekadentnu volju visokih predstavnka i raznih imbecila koji su nam tamo upravljali društvom u proteklih 20 godina. Bezveze se zaigravaju, nije im to politička pamet uopće pričati na tu temu. Međunarodna konfiguracija je promijenjena, unutrašnja je promijenjena, regionalna je promijenjena, to što nisu uspjeli dobiti te 1995. godine, to je neka druga priča. Ja mislim da su dobili i previše. Te 1995. godine mi uopće nismo trebali ostati u BiH, ali eto ostali smo. Mrcvarimo se tamo i nikako da krene nikome. Trebamo se usmjeriti na mir i suradanju i da rjeašvamo velike probleme, poručio je Dodik, prenosi N1.

Mi želimo RS kao entitet u okviru Bosne i Hercegovine, želimo puno poštovanje Daytonskog sporazuma, a svako rušenje i izmjena Daytonskog sprazuma mora dobiti suglasnost i srpskog naroda i Republike Srpske. Ako ne bude suglasnosti srpskog naroda i RS, nema izmjena Daytonskog sprorazuma. Bolje da nitko ne pokušava u to ulaziti ili da bilo što nametati, poručio je Vučić, te dodao:

Ja znam dobro da je za nas najbolje sačuvati Republiku Srpsku u okviru Bosne i Hercegovine jer tako jamčimo stabilnost i mir, kazao je Vučić, na što je gestikulacijom u pozadini reagirao i sam Dodik.

(www.jabuka.tv)


6 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.