Dodik: Bošnjaci su generirali priču s migrantima u BiH

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik u intervjuu za RTL otkrio kako rješava migrantsku krizu, što misli o skorašnjem posjetu turskog predsjednika i u kakvim je odnosima s Putinom.

BiH je specifična država i mi mislimo da je ona migrantima krajnji cilj. I to može dugoročno utjecati na sastav stanovništva. Jer Je BiH liberalna i ako si ovdje tri godine u nekom statusu možeš zatražiti državljanstvo, rekao je Dodik.

Na pitanje da li to znači da ne želi druge i drugačije na svojem području, rekao je kako ako Hrvatska, Austrija, Mađarska i neke druge zemlje ne žele druge i drugačije, onda se to može tako smatrati, ali to u konačnici nije tako.

To su ljudi drugačije civilizacije kojima je cilj zapadna Europa, ali ih ona ne želi. I mi moramo naći rješenje za taj problem. Vjerujemo u Republici Srpskoj da su Bošnjaci generirali ovu priču. I da oni u tom pogledu blagonaklono gledaju na ovaj problem. I ne žele biti dio rješenja. Jer se radi o ljudima iste islamske vjere kao Bošnjaci. Time se želi promijeniti etnička slika. RS neće protjerivati migrante sa svojeg teritorija, ali pružamo pristojne usluge da što prije napuste naš teritorij, rekao je Dodik.

Dodao je kako zatvaranje granica smatra nehumanim činom no zatvorit će ih ako će to učiniti Hrvatska i Mađarska. Komentirajući nedjeljni dolazak turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana u BiH, Dodik je izjavio kako će njegov dolazaka biti točka oko koje će se lomiti mnoge stvari u BiH.

On dolazi prikupiti političke bodove Bošnjaka, ali i dodatno se angažirati u interesu Bošnjaka’ naveo je Dodik i dodao kako je ‘Putin veliki političar’, ali on račune polaže samo svojem narodu koji ga je izabrao.

Putina poštujem, odgovorio je Dodik na pitanje je li on igrač ruskoga predsjednika u BiH, piše Tportal.hr.

Na pitanje kako se kandidirao za člana BiH Predsjedništva kao Srbin koji negira BiH, odgovorio je: Ja ne negiram BiH, nego negiram državu koja je modelirana na ovakav način nasiljem međunarodne zajednice. I za mene BiH koja se promovira u Sarajevu nije ta.

(www.jabuka.tv)


9 komentara

  • Ne znam kojoj civilizaciji pripadaju ovi migranti, ali znam ti i takvi kao ti ne pripadaju nijednoj.
    Sijanje mržnje i netrpeljivosti je jedino što radiš.( osim što si opljačkao sve što se moglo opljačkati)

  • Ovi i ovakvio
    imigranti su sve samo nisu izbjeglice iz ratnih područja…Ako i ima nešto takvih,mislim na žene,djecu onda se tu radi o procentu 2-5 posto…Ostalo je nečiji projekt od kojeg će nas sviju glava zaboliti…

  • Emigranti ulaze u Bih iz Srbije i to preko republike srpske. Dodikova policija ih uredno prima i prosljeđuje u federaciju. Što ih odmah ne vrate Vučiću. Jes kad bi smjeli. Zna se ko je gazda. Nije mi jasno kako akademik Čović nasjeda na priče ovog duduka.

  • DODIG JE BOG I JEDINI POLITICAR I COVJEK KOJI GOVORI ISTINU…KOME TREBAJU TERORISTI I ZAOSTALI SMRDLJIVI MUSLIMANI.IMAJU SVOJU DOMOVINU I STO JE NEBRANE I NEZIVE U NJOJ.PLJUJU PO EVROPI I KRSĆANIMA A SVI BI U NJU…I KOJE ONDA LUD OVDJE….AKO JA NESMIM HODAT BEZ DOKUMENATA STO ONI SMIJU…I KAD IH SARAJLIJE TOLKO VOLE STO SU IH OTJERALI IZ SARAJEVA I POSLALI U MOSTAR….

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.