Dodik: Bošnjaci moraju dati nešto Hrvatima i Srbima

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik je u intervjuu za TV1 iznio stavove o budućnosti Bosne i Hercegovine, o partnerima u RS-u i Federaciji BiH te o utjecaju Međunarodne zajednice na politiku u zemlji.

Dodik je u polusatnom razgovoru u više navrata nagovijestio mogućnost o njegovom angažmanu na državnoj razini BiH, istaknuvši kako bi on ojačao suverenitet zemlje pod uvjetom da u nju unese dio svoga načina vođenja politike.

Ne znam hoću li se kandidirati za Predsjedništvo BiH. Prerano je, ali ću o tome odlučiti u travnju, rekao je Dodik, dodavši da bošnjačka strana mora popustiti Srbima i Hrvatima, prenosi Klix.ba.

Ja sam za jedinstvenu BiH zasnovanu na Ustavu, a ne za nemoguću zemlju. Nisam ja kirv Bošnjacima što imaju lošu vlast, rekao je, između ostaloga, Dodik.

Nitko ne spori da su Bošnjaci najbrojniji, a ako su oni najzainteresiraniji za ovu zemlju, onda moraju dati nešto Hrvatima i Srbima, poručio je Dodik te dodao kako on ima loše iskustvo.

Prije 7-8 godina dogovorimo se o ključnim točkama o ekonomiji, uvozu, izvozu… a nakon što su došli stranci SDP se povukao. Jadan je bošnjački narod s političarima koji nemaju autoritet. Bakir vodi katastrofalnu politiku, on slabi potencijal bošnjačke i bh. ideje. Teško nam pada što je umjesto nas uveo SDS na državnu razinu. I što je napravio? Nemam mu što praštati, mogu mu samo vratiti, rekao je predsjednik RS-a.

S Čovićem s druge strane, kaže Dodik, ima dobru komunikaciju čak i ako se ne slažu po nekim stvarima kao što je NATO.

Zašto bi mi ušli u NATO koji bi diskriminirao RS i Srbe? Kao mlađi političar imao sam zabludu i vjerovao sam da je Zapad dobar. Sada mislim drugačije i recimo Dayton 2 pod međunarodnim patronatom ne dolazi u obzir, kazao je Dodik.

Ovih dana se lome koplja na relaciji Dodik – Ivanić kada je u pitanju obilježavanje 9. siječnja. Dodik je još uvijek uvjeren da u Banja Luku ne treba dovoditi pripadnike OSBiH.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.