Dodik: BiH sama ne bi “sastavila” 24 sata

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da bi se većina Srba u Republici Srpskoj danas, kada bi imali priliku, izjasnila na referendumu da se Republika Srpska pripoji Srbiji.

Dodik je potvrdio da bi volio da se nekada raspiše takav referendum, da to ne krije i da o tome godinama govori.

Ne krijem to, mislim da je to prirodno i da će na kraju ta politička priroda i pobijediti. To se ne može zaustaviti, to je i do sada zaustavljano, do sada je to bila tabu tema, rekao je predsjednik RS-a za TV “Pink”.

Dodik je ponovio da je BiH nametnuta Srbima kao moranje od međunarodnoga čimbenika koji želi da kaže da je BiH država, a Republika Srpska nije, dok u Daytonu i Ustavu piše da je BiH sastavljena od dva entiteta i tri naroda koji su izvorište svoga suvereniteta i odluka na zajedničkoj razini.

Mi polazimo od toga da Republika Srpska, sa stanovišta definicije države, ima sve elemente – teritorij, narod i vlast. I jedino ona to ima u BiH, u kojoj danas ništa ne funkcionira, osim Srpske. Zajednička razina je izgubljena jer nema konsenzusa. Stranci nas 25 godina maltretiraju i manipuliraju s navodnim kompromisom u BiH, to je taj problem koji neće dozvoliti BiH da preživi, istaknuo je Dodik.

On je naglasio da je činjenica da je srpski narod bio spreman preživiti 20 godina torturu međunarodne zajednice i nije se odrekao Srpske, koju voli i u njoj se osjeća svoj na svome.

Dodik je rekao da je BiH “sklepana na nemogućim principima” i da, kada bi ostala sama, “ne bi ‘sastavila’ 24 sata”.

(www.jabuka.tv)1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.