Dodik: “BiH nije najsretnije mjesto za nas”

Oružane snage Bosne i Hercegovine ove godine ne sudjeluju u obilježavanju 9. siječnja – Dana RS-a, kojeg je neustavnim ocijenio Ustavni sud BiH.

Na današnjem (utorak) polaganju vijenaca u Banjoj Luci na spomenik palim borcima bivše Vojske RS-a sudjelovao je počasni vod policije RS-a, a predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je novinarima da nije ni tražio sudjelovanje pripadnika Trećega pješadijskog puka Oružanih snaga BiH u današnjim i sutrašnjim aktivnostima službenika RS-a.

Nije to uradio, kaže, zbog struktura na razini BiH.

Ne želim nikoga moljakati niti nešto drugo, niti ponižavati te ljude iz Oružanih snaga. Dobro su došli na svakoj manifestaciji, veoma ih cijenim i bit ću s njima kada budemo obilježavali Božić u Vojarni “Kozara”, rekao je Dodik.

On je na osporavanja proslave 9. siječnja rekao da se neke realnosti moraju prihvatiti.

Kao što mi ovdje trpimo postojanje u BiH, tako će i oni morati naviknuti se na nas. BiH nije najsretnije mjesto za nas, ali smo svjesni međunarodnoga sporazuma, obaveza prema Daytonskom sporazumu i Ustavu i mi želimo samo ustavnu poziciju i ako se ona vrati, BiH nije sporna. Svaka druga BiH je sporna, rekao je istaknuvši da se ne mogu opravdati nametnute odluke visokog predstavnika i da će taj bh. entitet vratiti sva svoja prava koja mu po Ustavu pripadaju.

Za RS je rekao da se ojačala u uvjerenju da “treba preživjeti sve izazove, treba preživjeti i biti stabilnom”.

(Fena)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.