Dodik: BiH je jadna i patetična zemlja

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je “da je BiH jadna i patetična zemlja, zemlja rasula, mržnje i neuspjeha”, a da je veleposlanik Sven Alkalaj “bitanga”.

Na pitanje da prokomentira izlaganje veleposlanika Svena Alkalaja na sjednici Vijeća sigurnosti UN-a, Dodik je rekao da je “izlaganje veleposlanika u New Yorku, koji se oglušio o stav i pravilnik Predsjedništva – prema kojem predstavnik BiH ne može izlagati ako tekst izlaganja nije dobio suglasnost sva tri člana tog najvišeg tijela, ogledalo tog rasula kojem nema lijeka, kao što nema lijeka ni mržnji prema Srbima“.

On je naglasio da je jasno da BiH, koju ne poštuju ni oni koji je predstavljaju, smiješna igračka bez suvereniteta i integriteta, te da je takav i Sven Alkalaj.

Čovjek od skandala, bitanga, slika i prilika onih koji su ga predložili. To je Sven Alkalaj. Čovjek čija je karijera obilježena skandalima, lažima, zloupotrebama, savršena je marioneta za one kojima je potreban jedan baš takav, jadan i patetičan, da izvršava sva moguća i nemoguća naređenja, pa i ona koja idu u korist pojedinaca ali na štetu kakvog takvog imidža BiH u koju se zaklinju samo kada treba nešto “prišiti” Srbima, rekao je Dodik.

On je izjavio da je ono što se sada pita svaki ambasador BiH iz reda srpskog naroda, a svi do jednog su čestiti profesionalci, jeste:

A, što bi bilo da sam ja tako postupio? Da sam se oglušio o stav kolektivnog šefa BiH, da sam pogazio pravilnike, zakone koji određuju ponašanje diplomatskih predstavnika.

Dodik je naglasio da su svjesni da bi sankcije bile teške i da bi stupile na snagu odmah.

Tako je bilo do sinoćnjeg sramnog čina Svena Alkalaja i njegovog neodobrenog izlaganja, kojim je po tko zna koji put popljuvana BiH, temelji njenog tzv. funkcioniranja. Јa sada izjavljujem da nijedan srpski diplomat iz BiH, bez obzira na rang, do daljnjeg nema obavezu da se povinuje nalozima i instrukcijama svojih šefova iz reda drugog naroda, a posebno ne instrukcijama Ministarstva vanjskih poslova na čijem je čelu Bisera Turković, poručio je Dodik za Srnu.

On je ocijenio da se a ljudima može razgovarati samo na jeziku koji razumiju.

A pošto je u BiH jezik bezvlašća, općeg rasula, jezik neslužbene dužnosti i poretka, zakona ulice, jezik drskog gaženja procedura, nepoštovanja službene hijerarhije, jezik mržnje, tako ćemo i odgovoriti. Besmisleno je tražiti odgovornost od neodgovornog predstavnika BiH u UN-u, kao i njegovog stranačkog šefa. Na odgovornost i razapinjanje se pozivaju samo Srbi. Vjerujem da je vrijeme je da se takvoj sramnoj praksi stane u kraj i moramo sve učiniti da se poštuju zakoni i procedure, zaključio je Dodik.

(www.jabuka.tv)17 komentara

    • to je Hrvatska draga moja. samo su nam je oteli. tocnije drugu polovicu. i jos nisu progledali. i jos su ugrozeni. Bosnje. Bosnjo nije nikad ni bio slijep. vrlo dobar vid ima za manipulacije.

  • Bosanci i Hercegovci,koliko vidim ovi lopovi s vlasti žele Rat. Pa ako baš hoće, hajmo opet ratovat, ali ljudi protiv lopova, jadnika s vlasti i licemjernih lopova.

    • tako je. neka uzmu puske i neka se kundaktom tuku u glavu. svejedno su takvi pacjenti. mi se necemo tuci niti ratovati. mi zelimo posteno.

    • ja volim svoju Hrvatsku koju su podijelili i oteli i jos pametuju. ugnjetavaju. Bosna je hrv pokrajina, znas? to je nase , nama Hrvatima pripada. ne nekom doslji koji ne zna ni tko je ni sto je. niti kako ce se zvati.. i treba da ju vrate. znas. jer svi jedu snicle na nas racun dok sirotinja pati takoder.

    • Je, ali ima tu nezgodna kvaka. Kada je neka zemlja uređena porazno je u njoj biti bez posla i siromašan, a kada je zemlja ‘jadna i patetična’ porazno je i sramno bogatiti se u takvim okolnostima.

  • Zemlja geografski lijepa ali politički trula,treba hitna sanacija,a to znaci sve uljebe i političare koji ne rade pravo u zatvor…a dovesti na njihovo mjesto kompetentne ljude za određene poslove po mogućnosti da nisu u strankam a ali to Ce mozda biti 2050ako itko dozivi….ako nas virus ne pojede:(

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.