Dodijeljene Zlatne maline, Tom Hanks jedan od dobitnika “nagrade”

Uoči večerašnje dodjele Oscara kojom se proslavljaju najveća filmska dostignuća godine, 43. godišnje izdanje Zlatne maline proglasilo je i najgora filmska izdanja te najgore glumce.

Ovogodišnje nominacije za nagradu Zlatne maline bile su obilježene kontroverzama oko nominacije 12-godišnje glumice Ryan Kiere Armstrong iz filma “Firestarter”.

Nakon što su se usprotivili na društvenim mrežama, organizatori su se ispričali, uklonili Armstrong sa glasačkog listića i uveli starosnu granicu od 18 godina za buduće nominacije.

Film “Blonde” proglašen je najgorim, a osvojili su i nagradu za najgori scenarij, što je paradoks budući da je Ana de Armas koja tumači ulogu Marilyn Monroe jedna od kandidatkinja za Oscara.

“Elvis” je također dobio dvije Zlatne maline – za Toma Hanksa kao najgoreg sporednog glumca i za najgoru kombinaciju na ekranu.

S Hanksovim osvajanjem spomenute nagrade on se pridružuje listi ljudi koji su osvojili i Zlatnu malinu i Oscara, uključujući Eddieja Redmaynea, Halle Berry, Jareda Letoa i Nicole Kidman.

“Morbius” je također odnio dvije nagrade – za najgoru glumicu, Adriu Arjonu, i najgoreg glumca, Jareda Leta, što je bila njegova druga nagrada ove vrste.

Disneyev “Pinocchio”, dobio je nagradu za najgori remake, a glumac Colin Farrell osvojio je “nagradu” za svoj rad u “The Banshees of Inisherin”.

Dodjela Zlatne maline ponovno je imala virtualni format koji je uveden nakon pandemije covida, najavljujući pobjednike u videu dugom nešto manje od pet minuta.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.