Dodijeljene Rektorove nagrade najboljim studentima

U okviru Dana Sveučilišta dodijeljene su Rektorove nagrade najboljim studentima Sveučilišta u Mostaru. Rektor SUM-a prof. dr. sc. Zoran Tomić uručio je 44 nagrade.

Rektor Tomić je istaknuo kako budućnost Sveučilišta nije ispisana unaprijed te da je na nama svima da je osmislimo.

Na nama je da je izgradimo i to sa smjelošću. Za to nam treba hrabrosti. Treba i dalje istraživati, ulagati u sebe, znati – upravo onako kako vi to radite poštovani dobitnici rektorovih nagrada, kako to rade vaši profesori i uprave ustrojbenih sastavnica. To je zadatak koji pada na sve nas, a mi nemamo drugog izbora do li da ga prihvatimo. I zato svi oni koji taj izazov prihvaćaju danas ovdje s vama trebaju biti jer tamo gdje ste vi dobitnici ove nagrade tu je i izvrsnost. Tamo gdje ste vi tu je i znanje. Tamo gdje ste vi tu je i sveučilište budućnost“, kazao je rektor Tomić.

Predsjednik Studentskog zbora SUM-a Željko Perković zahvalio je cjelokupnom vodstvu Sveučilišta što su prepoznali trud, ambiciju i kreativnost dobitnika Rektorove nagrade.

Dali ste im krila i omogućili da svaki od njih može reći da ima jednu prestižnu akademsku nagradu, kazao je Perković.

Dobitnica Rektorove nagrade, studentica prve godine diplomskog studija Bilinogojstvo na Agronomskom i prehrambeno-tehnološkom fakultetu Marija Bagarić zahvalila se u ime svih dobitnika.

Sada nas vidite nasmijane kako s ponosom stojimo tu. Ali, nije sve bilo jednostavno. Udari jakih vjetrova su izbacivali kormilo iz ruku. Ali tu smo, kormilo još držimo, rekla je Bagarić.

Popis dobitnika i fotografije se mogu pogledati na linku.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.