Dodijeljena priznanja: Obilježen Dan Filozofskoga fakulteta SUM-a

U povodu Dana Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Mostaru održana je svečana sjednica Znanstveno-nastavnoga vijeća na kojoj su dodijeljene nagrade za osobit doprinos ugledu i promociji Fakulteta te nagrade za znanstvenu djelatnost i znanstveno djelo.

O velikom reformskom procesu SUM-a govorio je dekan Filozofskog fakulteta prof. dr. sc. Ivica Musić poručivši kako je integracija neminovan zakonski zahtjev te da se nužno mora provesti, a da se to čini na pet razina: na akademskoj, pravnoj, organizacijskoj, financijskoj i društvenoj razini.

Filozofski fakultet je u procesu kreiranja programa za cjeloživotno obrazovanje, stjecanje nastavničkih kompetencija, inkluzivno obrazovanje, stjecanje kompetencija u bibliotekarstvu te programa proučavanja hrvatskoga jezika. Zainteresiranima ćemo uskoro ponuditi i specijalistički studij politologije, novinarstva i prevoditeljstva, naveo je Musić.

Nagrade za osobit doprinos ugledu i promociji Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Mostaru dobili su prof. dr. sc. Draženka Blaž, prof. dr. sc. Emica Farago, doc. dr. sc. Peter Smeriga i doc. dr. sc. Ljiljana Rajković. Nagrade za znanstvenu djelatnost i znanstveno djelo dodijeljene su prof. dr. sc. Iliji Musi i prof. dr. sc. Zoraidi Demori Staničić.

Prodekan za znanost Filozofskog fakulteta SUM-a doc. dr. sc. Mate Buntić naveo je da svaki fakultet ima određenih poteškoća, ali uspostavljanjem suradnje s vodstvom Sveučilišta i svim njegovim djelatnicima te studentima putem Studentskoga zbora nastoji se riješiti većina važnih problema.

Dan Filozofskoga fakulteta obilježava se 23. svibnja svake godine, priopćeno je.

(www.jabuka.tv)


3 komentara

  • Cast iznimkama, ali vecina vasih jadnika koji bi trebali biti znanstvenici i profesori ove nagrade i priznanja dobije kimanjem glavom, slijeganjem ramenima i zatvaranjem ociju. Sve su ove manifestacije parade kica i laznoga sjaja… sveuciliste tone iz dana u dan, a dizu se samo partijski poslusnici kojima je znanje i struka na 123. mjestu.
    Popravljajte stvari dok nije prekasno

    • Doktori nauka mladi ljudi na birou a ovi proučeni zanatlije u poznim godinama doktoriralo,nema od tog ništa.
      Naravno čast iznimkama,rijetkim.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.