Dobar posao: Policajcima povećana osnovica plaće

Nakon dugotrajnih pregovora, potpisan je granski kolektivni ugovor između Vlade PŽ-a i Sindikata MUP-a PŽ-a. Ugovor je u ime Vlade potpisao ministar MUP-a Meho Delić.

“Pregovorima, suradnjom i razumijevanjem došli smo do konačnoga cilja i potpisa”, istaknuo je ministar Meho Delić.

U ime Sindikata zaposlenika MUP-a PŽ-a potpis je stavio glasnogovornik MUP-a Josip Dominković.

“Osnovica je do sada bila 519 KM, a podigli smo je na 70% od prosjeka u FBiH, izražena u posljednja tri mjeseca. To bi bilo oko 620 KM. To je ključna stvar oko koje smo se sporili. Mislim da smo napravili dobar posao”, zaključio je Dominković.

“Ugovor je potpisan na rok od 18 mjeseci i moram istaknuti kako su pregovori bili zahtjevni i složeni, ali obostrano korektni”, kazao je predsjednik Vlade PŽ-a Marijan Klaić te naglasio: “Vlada PŽ-a je svjesna da plaće policijskih službenika nisu na toj razini da bi oni bili u potpunosti zadovoljni, međutim, trebaju imati u vidu da Vlada vodi brigu o plaćama svih proračunskih korisnika. O tome govori činjenica da su tijekom prošle i ove godine plaće povećane za 10%. Uz to, vodimo odgovornu financijsku politiku izvršavajući na vrijeme sve obveze koje se zahtijevaju od proračuna”.

Klaić je istaknuo kako je granski kolektivni ugovor s državnim službenicima i namještenicima PŽ-a potpisan u prosincu prošle godine, a u tijeku su pregovori s predstavnicima Sindikata školstva i Sindikatom zdravstva.

“Očekujem brz završetak na obostrano zadovoljstvo kada je u pitanju školstvo, dok su pregovori s predstavnicima Sindikata zdravstva za sada bez vidnoga napretka”, izjavio je predsjednik Vlade Marijan Klaić.”

(www.jabuka.tv)


3 komentara

  • A profesori imaju plaću 850 KM.
    i ne daju im da i profesori imaju plaću kao VSS kao i drugim proračunskim korisnici na istom proračunu .
    Sve naopako .Vozači primaju 1300 KM plus ostalo sa istog proračuna.

  • još to treba smanjit,kakva plaća.,predaje engleski u školi a neuči djecu ništa tako da mora ić na tečajeve,instrukcije..i to skoro pa za sve predmete..

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.