Do daljnjega nema turističkih putovanja ili posjeta iz BiH u Njemačku – Jabuka.tv

Do daljnjega nema turističkih putovanja ili posjeta iz BiH u Njemačku

Osobe, koje su prije pooštravanja ograničenja ulaska uvjetovanog pandemijom ušle u Njemačku bez vize, podliježu kao i do sada ograničenju boravka na maksimalno 90 dana.

U ovom trenutku ne postoji mogućnost turističkog putovanja ili putovanja u svrhu posjeta iz BiH u Njemačku, u protivnom se mora računati s vraćanjem s granice, kazali su na Fokus.ba iz Veleposlanstva Njemačke u Sarajevu.

Odgovarajući na novinarski upit tko i na koji način može trenutno u Njemačku naveli su da će Veleposlanstvo u idućim danima na svojoj web stranici objaviti pregled trenutno postojećih izuzetaka.

Osobe, koje su prije pooštravanja ograničenja ulaska uvjetavanog pandemijom ušle u Njemačku bez vize, podliježu kao i do sada ograničenju boravka na maksimalno 90 dana. Ako se prekorači razdoblje boravka, nadležne njemačke službe nalažu, po pravilu, trenutačno napuštanje zemlje i u tu svrhu uručuju potvrdu o prelasku granice. Ovaj postupak je ostao nepromijenjen i primjenjuje se neovisno o aktualnoj situaciji u vezi pandemije, kazali su iz njemačkog veleposlanstva.

Generalni konzul BiH u Frankfurtu Lučiano Kaluža ukazao je prije dva dana na mnoštvo slučajeva da njemačka policija otkrije i deportira državljane BiH koji su krenuli na put kao u vrijeme prije korone, te savjetovao da se o putovanju prvo informiraju u Njemačkom veleposlanstvu.

Službeno turistički još nije dopušteno putovati, a sve informacije o putovanju tražite od Veleposlanstva Njemačke. Oni su relevantni dati vam odgovore tko i na kakav način može putovati u Njemačku, napisao je Kaluža na Twitteru.

Prema njegovim riječima, samovoljne procjene na osnovu susjednih informacija mogu samo napraviti problem.

(www.jabuka.tv)


11 komentara

 • Srdacan pozdrav HRV uz zelje , cestitke i pozdrave iz BIH… uz pjesmu “”Prijatelji stari gdje ste , dali cu vas ikad sresti… 🖐🖐🖐

  • Ko je pokvaren pokvaren je..i ovde i tamo..nemozes od sebe i svoje pokvarenosti pobjec..opet si se sebi vratio..
   Al’ .neki su se spasili kad su otisli i spasili se iz ove vukojebine… Nikad niko i nista ne moze pokvarit dobrog i postenog covjeka..kakva god da su vremena…pokvaren gdje god dodje svi mu izgledaju pokvareni… vratit se roditeljima i drzavi na tetet….a nista ne poduzet za osobni razvoj i napredak….To je pokvareno razmisljanje ….pokvarenog mozga…

  • Nece svabo takve tamo ko ti , A Ne nebi vise tamo.Nit znas njemacki jezik nit imas skole nit zanata… samo komsiju dobro pokrast.znas.. Nece nece svabo takve… Kenjac otiso u Rima a dupli doso iz Rima…

  • Tis Jano .umrit.. a ostat ce puna trpeza hrane i pica…. Nije zivot samo u hrani i picu…kozo to je sredstvo za prezivjet…A zivjeti je nesto vise od prezivjeti.. glupaco ogranicena maloumna…E svako ima pravo na oglasit se… bgt njbo sta si stvorio i sta sve hoda zemljom….

   • Ti u 11,05 si neodgojen i ne znaš da su hrana i piće mnogima osnovno za preživjeti a nemaju to osnovno za preživjeti..Ali nek ti imaš takav psovač svega za živjeti i preživjeti, sram te bilo.

 • Sto bi iso kad ti mama ovde sredila poso , klecec i molec ..Eno sva se isherila i iskrivila … Neka ti imas za fumare to je bitno… U grob ces je jadnu ocerat…jado…

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.