dm Movember – mjesec posvećen muškom zdravlju i važnosti samopregleda

Movember – mjesec koji se širom svijeta obilježava kao mjesec brige o zdravlju muškaraca i važnosti redovnog samopregleda – i ove godine kompanija dm obilježila je nizom aktivnosti.

Rak testisa i rak prostate najčešći su oblici raka koji se javljaju kod muškaraca, različitih dobnih skupina. Rak prostate je češći kod muškaraca starijih od 50 godina, dok je rak testisa češći kod mlađih, i to u dobi od 20 do 39 godina.

Tijekom Movembera želimo raditi na povećanju svijesti kada je u pitanju muško zdravlje i redovno obavljanje samopregleda. Razdoblje adolescencije je i vrijeme velikih promjena, a prvo brijanje bi trebalo biti vrijeme i kada se kreće sa samopregledima. Nizom aktivnosti, posebnim pogodnostima, promotivnom kampanjom i donacijom, i ove godine obilježavamo Movember, izjavila je Ajla Hadžić, marketing menadžerica u dmBiH.

U razdoblju od 8. do 21. studenoga 2023. putem dm active beauty programa lojalnosti, kupcima je na raspolaganju kupon kojim ostvaruju 20x više bodova na kupovinu proizvoda muške kozmetike u iznosu od 15 KM. Pored ušteda, za isti mehanizam kupovine, kupci su na poklon dobili i dm movember fitnes torbu.

Pored toga, dm je bio i glavni sponzor natjecanja ”Prva brada grada” koje je održano u Sarajevu proteklog vikenda. Natjecanje je imalo humanitarni karakter, simbolična naknada za svako šišanje ili brijanje donirana je Udruzi Pomozi.ba, a dm je dodatno podržao i dvije udruge čiji je fokus djelovanja briga o muškom zdravlju.

Rad Udruge oboljelih od raka prostate FBiH i Udruge Superbrke podržali smo s donacijom od po 2.000 KM kako bismo podržali njihov rad na brizi i podizanju svijesti o muškom zdravlju. Obilježavanje Movembera nosi jednu važnu poruku, a to je da pravovremenim i preventivnim djelovanjem možemo učiniti puno više na poboljšanju muškog zdravlja. Kompanija dm rado podržava ove i slične aktivnosti, ističući prevenciju kao važan faktor u brizi za zdravlje, izjavila je Ajla Hadžić, nakon uručenja čekova.

Prvi brk – prvi samopregled? Sjećaš li se prvog brka? Već tada bi mladi muškarac trebao početi s redovnim samopregledima. Ipak, koliko god da je vremena od toga prošlo, ni danas nije kasno da to uradi. A upravo o tome govorio je i bh. reper i glazbenik Adnan Hamidović, poznatiji kao Frenkie, u svom videu koji je pripremio upravo u okviru dm-ove kampanje:

Novi canvas giveaway za DM-ovu #movember kampanju 🎨💪 #dmbih #dmmovember #prvibrkprvisamopregled | Instagram

*Sponzorirani članak