Djelatnik Farmaceutskog fakulteta oštetio proračun za 4,5 milijuna KM

Tužiteljstvo Županije Sarajevo podiglo je optužnicu protiv bivšeg šefa računovodstva Farmaceutskog fakulteta u Sarajevu Rijada Arifovića kome je na teret stavljeno da je proračun Županije Sarajevo i Federacije BiH oštetio za 4,5 milijuna KM, a Farmaceutski fakultet za 902.264 KM.

Arifović je optužen za zloupotrebu položaja ili ovlastu, poreznu utaju i krivotvorenje službene isprave.
Na teret mu je stavljeno da je od 2002. do 2013. godine zloupotrebom položaja i krivotvorenjem službene isprave sebi i Agenciji “Sumiko”, čiji je vlasnik, pribavio protupravnu imovinsku korist od 902.264 KM i za taj iznos oštetio Farmaceutski fakultet u Sarajevu.

Optužen je i da je izbjegao plaćanje poreza za Farmaceutski fakultet u iznosu većem od 4,5 milijuna KM za koliko je oštetio proračun Županije Sarajevo i Federacije BiH.

Tužiteljstvo Županije Sarajevo predložilo je Županijskom sudu u Sarajevu zabranu otuđenja ili opterećenja imovine u vlasništvu Arifovića kao i osobama povezanim s njim.

Predloženo je i da Arifoviću bude zabranjeno obavljanje dužnosti, jer bi mogao ponoviti kaznena djela za koja se tereti. Arifoviću je bio određen jednomjesečni pritvor, objavila je Srna. Optužnica je proslijeđena Županijskom sudu u Sarajevu na potvrđivanje.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj: