Dječak u raljama ISIL-a: Rekli su da nam je prvi zadatak ubiti vlastite roditelje

Dvanaestogodišnji dječak treniran je da postane bombaš samoubojica, ali je uspio pobjeći iz zatočeništva ISIS-a čime je sebi sasvim sigurno spasio život, piše CNN.

Dječak, nazovimo ga Nasir, se sada nalazi zajedno sa svojom majkom u izbjegličkom kampu u Kurdistanu, domu gotovo 15.000 Jazida koji su pobjegli pred terorom ISIL-a.

“Bilo nas je šezdesetak. Najstrašnije je bilo kad bi počeli zračni napadi, onda bi nas sve vodili u podzemne tunele da se sakrijemo. Rekli bi nam da nas nevjernici Amerikanci pokušavaju ubit, ali da nas oni vole. Pazili bi na nas bolje nego roditelji”, ispričao je Nasir.

“Dok bi nas trenirali rekli bi nam da su naši roditelji nevjernici i da je naš prvi zadatak da ih ubijemo”, dodao je.

Nasir je prošao tešku indoktrinaciju, a njegovi “učitelji” rekli su mu kako su mu oni jedina prava obitelj. Najmlađi dječak koji je bio s njim u zarobljeništvu imao je tek pet godina, prenosi Index.hr.

Prije nego je pobjegao, Nasir je sudjelovao u snimanju jednog ISIL-ovog propagandnog videa. ISIL uvelike koristi djecu za ostvariti svoje barbarske ciljeve, a jedan zapovjednik Pešmerga u sjevernom Iraku svjedočio je brojnim dramatičnim scenama na crti razgraničenja s ISIL-om.

“Kad dođu k nama izgledaju tako mršavi, jedva liče na ljude. Ispričaju nam kako su preživjeli pakao”, ispričao je Aziz Abdullah Hadur koji priznaje kako su ponekad prisiljeni pucati po djeci koje ISIL šalje da ih napadnu.

“Često vidimo djecu kako nose eksplozivne prsluke. Njima je ispran mozak”, dodaje.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.