Dječak izgradio kućicu za samo 1.500 dolara, u njoj ima sve

Oko godinu dana trebalo je 13-godišnjem Lukeu Thillu iz SAD-a da sagradi svoju kućicu iz snova. Da bi došao do materijala, pomagao je susjedima, a jednome od njih – električaru – očistio je garažu da bi ga spojio na struju.

Luke je želio prostor koji bi bio samo njegov pa je počeo graditi kućicu u dvorištu doma svojih roditelja za samo 1.500 dolara , koja ima nešto više od osam četvornih metara.

Njegovo tinejdžersko utočište krasi mali dnevni boravak s televizorom i spavaća soba u potkrovlju, a u svojoj kućici Luke najčešće piše domaće zadaće, no nekoliko puta tjedno i prespava u njoj, a ponekad ga posjete i prijatelji.

Ideja mu je došla tijekom dugih ljetnih mjeseci kada se već počeo pomalo dosađivati pa je krenuo istraživati kako je napraviti za malo novaca i počeo je pomagati susjedima, pišu 24sata.

Susjed električar mu je u kućicu proveo struju u zamjenu za čišćenje garaže, a čak 75 posto materijala, koje je Luke iskoristio za gradnju, je reciklirano. Našli su se tu i ostaci bakine staze kao i vrata koja su nekada krasila kuću ujakovog prijatelja.

Kućica ima sve što joj je potrebno. Na vodovod nije spojena, ali dječak nema problema s tim, kaže: “Volim minimalizam i želio sam imati vlastitu kuću bez ogromne hipoteke”.

“Bila je to prilika da dijete napravi nešto više od samog igranja video igrica i bavljenja sportom, i da nauči neke lekcije iz života”, ističe Lukeov ponosni otac, a Luke već razmišlja o studentskim danima – ima ideju izgraditi nešto veću mobilnu kućicu u kojoj bi živio tijekom studiranja kako ne bi trošio novac na klasični studentski smještaj.

(www.jabuka.tv) 


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.