Dječačić se rodio tijekom plovidbe prema Rijeci: “Mama je bila jako hrabra”

Liječnica creskog Doma zdravlja dr. Mirna Knežević u subotu je ujutro na trajektu na potezu između Meraga i Valbiske porodila Cresanku čija je beba odlučila na svijet stići prije kraja plovidbe.

Mama i dječačić na kraju su u riječko rodilište stigli vozilom creske hitne pomoći. Iz Kliničkog bolničkog centra Rijeka poručili su da su mama i beba dobro, no više od toga nisu željeli reći.

Ako se porod uredno odvija, onda sve ide prirodnim putem, kratko je za Novi list prokomentirala liječnica Knežević, jedna je od troje liječnika koji u sklopu creskog Doma zdravlja dežuraju u pripravnosti.

U subotu u dva ujutro stigao je poziv da imamo rodilju u trudovima. Krenulo je iznenada i morali smo hitno za Rijeku. Helikopter nije mogao poletjeti pa smo krenuli izvanrednim prijevozom trajektom.

Na trajektu sam uvidjela da će porod ići brzo te da vjerojatno nećemo stići trudnicu prevesti do Rijeke. Iako sam već negdje pročitala da sam više puta porađala djecu, moram priznati da je meni ovo kao liječnici prvi porod koji sam obavila i, bit ću iskrena – još sam pod dojmom.

Mama je bila jako hrabra i suradljiva, a sve se odvijalo prilično brzo pa je u našem vozilu na trajektu na svijet ubrzo došao zdravi dječak. Jako mi je drago da sam bila dio ovako lijepe priče koja je još jedan dokaz da se u našem zdravstvu događa i puno dobrih stvari, dodala je Knežević, kojoj su u brizi za majku i bebu pomogli medicinska sestra Mirela Ilišin i vozač Ariano Šušić.

(www.jabuka.tv) 

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.