Djeca s posebnim potrebama posjetila CineStar u Mostaru

Inicijativa za Široki Brijeg u suradnji s učiteljicama „Odjeljenja za djecu s posebnim potrebama“ Prve osnovne škole iz Širokog Brijega organizirala akciju pod nazivom “Približimo kino i djeci s posebnim potrebama”.

Tom prilikom desetak učenika Odjeljenja djece s razvojnim poteškoćama zajedno s svojim roditeljima, učiteljicama i članovima Inicijative za Široki Brijeg posjetilo je CineStar Mostar u sklopu PC Mepas Mall.

Djelatnici CineStara uz besplatan ulaz prilagodili su termin održavanja dječjeg filma potrebama polaznika Odjela na čemu su im iznimno zahvalni iz Inicijative za Široki Brijeg koja je svoj djeci, učiteljima i roditeljima osigurala je osvježavajuće napitke i slastice. Nakon filma, svi skupa posjetili su i McDonalds, ondje im je Inicijativa za Široki Brijeg osigurala „HappyMeal“ paketiće čime s djeca bila oduševljenja.

i5 i4
i2 i3

Ovo druženje članova Inicijative za Široki Brijeg i učenika Odjeljenja djece s razvojnim poteškoćama početak je dogovorenih aktivnosti u upoznavanju i približavanju djece s posebnim potrebama s širom društvenom zajednicom i korak je ka poboljšanju njihova statusa u Širokom Brijegu. Tome svakako velik doprinos daju i njihove učiteljice kojima se Inicijativa za Široki Brijeg posebno zahvaljuje na susretljivošću i zalaganjem za ovu jako dragu djecu.

(www.jabuka.tv)

19 komentara

 • Svaka cast svim ljudima velika srca jer onaj tko me srce nije ispunjeno ne moze ovo ni napraviti, svaka podrska ovim ljudima a najvise roditeljima da Bog dadne snage i hrabrosti.

 • Svaka čast na akciji i lijepo je što su se djeca zabavila. Međutim, “Happy Mill” (sretni mlin) ne postoji. Piše se “Happy Meal” (veseli objed). Budući da je osnovno znanje engleskog jezika novinarima obvezno i budući da se ipak radi o McDonald’su, ovo smatram neprofesionalnom greškom.

 • A komentar ispred je jadan, tko radi taj i griješi, ako kome nije poznato, a tko ne radi ne može niti pogriješiti. Svaka čast i što više ovakvih izleta vam želim:-)))

 • Bravo!! Za ovakvu akciju treba imati srce puno ljubavi. Ja sam oduševljen da se i u našoj sredini stvari po pitanju djece s posebnim potrebama kreću nabolje.

 • Happy meal je u SAD zabranjen.
  Odlazak djece s posebnim potrebama u McD nikako nije pozivitan.
  P.S. I u Širokom imamo kino, ne znam zašto su djeca vođena u Mostar, valjda bi trebalo podržati naše kino koje krpi kraj s krajem, a neki dan su prikazivali odlične projekcije BESPLATNO!

  • Happy meal možda i nije sretan izbor, ali vjerujem da u tome i nije bila poanta. Šta ako su jednom i bili u MC Donaldsu, ne umire se od toga.Vjeruj mi da ni pašteta koju neki od mame dobiju kući nije dobra.
   A kino Borak je….ispod svake razine kina. Organizatori tog kina nisu u stanju održati red za vrijeme trajanja projekcije, od nekih posjetitelja ne čuješ ni film, ne vidiš pola, itd. Ne bi bio u takvom lošem financijskom stanju da je kvalitetan.
   Podržavam akciju, neka djeca vide i odu, kao i sva ostala djeca. Svaka čast organizatorima.

   • Za happy meal se slažem, ali za kino Borak ne.
    Nije u lošem financijskom stanju zbog vodstva, nego zbog politike, to je svakom jasno, ista stvar i sa RŠB. Dva čovjeka koja vode kino to rade više nego dobro, kad uzmeš u obzir s čim raspolažu. Pa jedini mi u ZHŽ imamo kino koje funkcionira, evo do nedavno ga nije imao ni Mostar, šteta što to više ne podržimo. Šteta također što se vlasti malo više ne potrude kako bi se mladi mogli zabavit bez kafića u svom gradu.

    • Opet moram reagirati na idiotske ispade. Nema Mostar kino, to kino nije u vlasništvu grada Mostara, ovdje govorimo o privatniku koji ti prodaje čips i kolu za 8 KM. Dakle, Mostar nema, naglašavam NEMA kino. Ne znam, ne mogu više objasniti idiotima razliku između jabuka i krušaka. Npr. ti kupiš svemirski brod, a netko napiše da Široki ima svemirski bord

 • jest bas su dijeca zeljna ić u kino borak, pa su ih tamo trebali voditi! kako netko može uopće takve gluposti pisati! najlakše kritizirati one koji žele pomoći, bar vas ne grize savijest što vi ništa ne radite da pomognete!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.