Djeca će električnim autićima ići na pretrage u bolnici, u nabavi pomogao Širokobriježanin

Malene pacijente u KBC-u Zagreb posjetio je sveti Nikola i obradovao ih pjesmom i darovima. Ali iznenađenje dana bili su novi električni autići za mališane.

Ništa u ovoj godini ne ide svojim uobičajenim tijekom pa je bio red i da sveti Nikola malo izmijeni svoje dugogodišnje navike. U nedjelju je u KBC Zagreb, među malene pacijente, simpatični bradonja stigao – naelektriziran.

Mališani u bolnici ostali su oduševljeni minijaturnim verzijama pravih pravcatih električnih automobila koje su dobili na dar. Ako se pitate što patuljasti Audi, BMW i Mercedesi rade na hodnicima onkologije i hematologije, tu je Ana Ljubas, glavna sestra KBC-a.

Htjeli smo razveseliti djecu. A i odrasle. Razgovarali smo s Udrugom ‘fra Mladen Hrkać’, našla sam se s njihovim predsjednikom Ivanom Soldom i počeli smo razmišljati što možemo učiniti. Znate, sad je korona, onemogućeni su posjeti, mozgali smo o nekom vanjskom boravku. Pali su nam na pamet projekti u Americi. Tamo rade na smanjenju stresa u bolnici i uveli su prijevoze električnim autićima. Njima se mali pacijenti sami mogu odvesti na pretrage i tako se manje boje, imaju manje stresa i manje tuge. Odlučili smo krenuti u nabavu našeg voznog parka, priča sestra za 24sata.hr.

Akcija se brzo pokrenula i gotovo odmah im se priključila obitelj Zorović. Njihov sin Ante tu se liječio od leukemije i, srećom, sve je u redu. Izliječio se.

Uletjeli su odmah i kupili dva auta, Soldo je preko uvoznika sredio još dva. Sad imamo četiri autića, a u nabavi ih je još šest. Nadamo se da će oni stići do Božića. Cilj je da ih imamo gdje god ima djece. Jučer smo se odvezli na hematologiju, pedijatriju…, prepričava gospođa Ljubas za 24sata.hr.

Foto: KBC Zagreb

Osvrnula se i na nedjeljno okupljanje i pjevanje ispod prozora bolnice. Možda ste vidjeli te snimke, hrpa odraslih na cesti, pogleda uprtih prema gore, pleše i pjeva djeci vesele pjesme.

Da, to su bili prijatelji našeg doktora Jelića. Bilo je tu više članova raznih crkvenih zborova i bilo je jako lijepo. Pustili smo suze, prokomentirala je glavna sestra.

Javili smo se i gospođi Ana Mariji Zorović, majci malog Ante koji se izliječio od leukemije i čiji su roditelji donirali dva autića.

Ante nam se liječio na odjelu dječje hematologije i onkologije i tamo smo proveli dvije godine. Inače, mi smo s bolnicom pokrenuli ideju novog odjela koji se upravo gradi i skoro je gotov. Trebao je biti završen do kraja godine, ali s cijelom situacijom s potresom i koronom, malo se odužilo i nadam se da će biti sređeno do Uskrsa ,kaže sretna majka.

Opisala je i kako je saznala za akciju s autićima.

U stalnom smo kontaktu s bolnicom i kad smo došli vidjeti kako napreduju radovi, sreli smo sestru Anu i ona nam je ispričala sve o akciji i udruzi koja prikuplja sredstva. Kazala nam je kako će time boravak djeci u bolnici biti manje traumatičan i bez razmišljanja smo rekli kako bismo se i mi pridružili. Rebru smo do kraja života zahvalni na izlječenju djeteta. Nakon par tjedana, Ana me nazvala i zahvalila. Odlučeno je kako će svaki autić nositi neko ime, a mi, osim sina, imamo i kćer Lauru. Ante, koji u subotu puni devet godina, odmah se oduševio crvenim, prepričala je gospođa Zorović za 24sata.hr.

Odabrao je Mercedes. Klasika.

(www.jabuka.tv)

3 komentara

  • Hvala Bogu i dobrim ljudima… Ovih dana često se negoduje zbog obaveze nošenja maski i ograničenja kretanja, a rijetko se pomisli kako su ovi dani teški roditeljima djece oboljelih od malignih bolesti, što zbog narušenog imuniteta od agresivnih kremoterapija, što zbog nemogućnosti boravka/posjeta u bolnici… Nek ih dragi Bog čuva i im snage da izdrže ovo teško vrijeme… A svim dobrim ljudima koji ovakvim akcijama pomažu olakšati život mališanima hvala od srca…

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.