Divljanja na Koševu ipak će biti kažnjena

Uz niz kazni koje je jučer izreklo Stegovno povjerenstvo NS BiH pod predsjedanjem Gorana Kosorića, najzanimljivija je ona o suspenziji svih službenih osoba utakmice 8. kola Premijer lige BiH Sarajevo – Široki Brijeg (2:1) odigrane 30. rujna na Koševu, te postupka protiv FK Sarajeva, organizatora utakmice:

-Nažalost, do ovoga postupka ne bi ni došlo da nije bilo napisa u Večernjem listu, jer službene osobe s utakmice (glavni sudac Pajić, pomoćnici Perić i Janjić, četvrti sudac Stankić, kontrolor Gigović, opunomoćenik Čovčić -p.p.) u svojim izvješćima ni slova nisu napisale o izgredima, posebice nacionalističkim divljanjima. Sada smo od svih znjih zatražili dopunska izvješća, a kada stignu slijede kazne. Ne znam još kakve, ali mogu vam jamčiti da će biti ” i jake i velike”, sukladno pravilniku, kaže Goran Kosorić, predsjednik Stegovnoga povjerenstva NS BiH:

-Sramota je, žalosno je i bezobrazluk je što je tako i što su službene osobe zatajile ono što se dogodilo. Kazne neće biti žestoke samo njima, nego i organizatoru, FK Sarajevu.

Podsjetimo, tijekom utakmice s tribina nije prestajala pirotehnička paljba, niti uzvici: Ustaške pič.., lištičke pič.. i drugi, istaknut je golemi transparent: “U Sarajevo svratite kad muda stisnete, Lišticu tad zaboravite, jer se u nju vratiti nećete”. Nisu u pitanju bili pojedinci, prije bi se reklo da se samo pojedinci nisu uklopili u opće ozračje na “našem najvećem stadionu”.

[youtube id=”tKa9uWU0Giw” width=”600″ height=”350″]

Uz službene osobe i mediji su redom sve znalački prešutjeli, čak ni gledatelji u izravnom tv prijenosu nisu vidjeli ni čuli što se sve događalo. Jedino što se nije dalo sakriti, ali je i to marginalno popraćeno u medijima je napad na autobus s nogometašima Širokoga Brijega na povratku kući, koji se dogodio na Stupu. Podsjetimo, autobus su “nepoznate osobe” kamenovale, iako je bio u pratnji 4 – 5 policijskih vozila, te tri vozila Specijalne policije. Policija je bila korektna i napravljen je očevid, pa je nakon sat vremena autobus mogao krenuti dalje. Nije poznato jesu li kasnije otkriveni počinitelji. FK Sarajevo je osudio ovaj napad, ali ne i nacionalistička i druga divljanja za vrijeme susreta na Koševu. (Večernji list)

(www.jabuka.tv)

4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.